Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακραία στοιχεία και Χρυσή Αυγή «είδε» πίσω από τα επεισόδια στο συλλαλητήριο το Μαξίμου

Σε ακραία στοιχεία και την Χρυσή Αυγή αποδίδει το Μέγαρο Μαξίμου τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στα ΜΑΤ να επιτεθούν με χημικά σε απλούς διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων παιδιά και ηλικιωμένοι, και να διαλύσουν το μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. 

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου φροντίζει να εκπληρώσει και την «πρόβλεψη» του πρωθυπουργού, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα Αυγή είχε δηλώσει πριν το συλλαλητήριο πως «τα ακραία στοιχεία θα επιχειρούσαν να χειραγωγήσουν τη διαμαρτυρία».

Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού γίνεται λόγος για άτομα που «επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία»».

Η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής:

«Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.

Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε.

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

mononews.gr