Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τραμπούκοι και παρακρατικοί τώρα έξω από σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας στο ξεκίνημα της ομιλίας του έκανε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δεν καταδίκασε τις επιθέσεις σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως αυτή την ώρα υπάρχουν άτομα έξω από τα σπίτια δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Σκουφα, Καραγιαννιδη).

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, τραμπούκοι και παρακρατικοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα σπίτια των δύο βουλευτών της συμπολίτευσης, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησής τους εν όψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.



 

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς βουλευτών από ακροδεξιούς που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για την συμφωνία των Πρεσπών είπε: «Μετά από σχεδόν 30 χρόνια αδράνειας και απανωτών εθνικών υποχωρήσεων. Και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο διαπραγματεύσεων, συζητήσεων και εξαντλητικού διαλόγου, φτάνουμε στο τέλος μιας δύσκολης και επίπονης διαδικασίας.

‘Το έθνος μας πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές» είχε πει ο Διονύσιος Σολωμός. Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω την αλήθεια στους βουλευτές αλλά και στον ελληνικό λαό για ένα μείζον εθνικό πρόβλημα και για τα οφέλη της επίλυσής του. Εν τέλει την αναγνώριση των γειτόνων μας με τη Συνταγματική τους ονομασία από περισσότερες από 130 χώρες όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα. Μιλάτε για την τροποποίηση του Συντάγματος και γιατί δεν έχει κατατεθεί και δεν γνωρίζετε ότι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ υπάρχει ένα κείμενο Συντάγματος και όλες οι τροποποιήσεις είναι από κάτω. Αυτές τις ανοησίες ακούμε τόσες ημέρες».

Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Στην αρχή της ομιλία σας αναφερθήκατε για πολλή ώρα στον κύριο Καμμένο. Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία σας εκεί στην δεξιά πολυκατοικία. Τώρα που θα τελειώσουμε με τις Πρέσπες, θα αντιπολιτεύεστε στην δεξιά πολυκατοικία. Καλή τύχη!».

Είπε ότι θα μιλήσει για την αλήθεια και θα αποφύγει τα συνθήματα προσθέτοντας: «Και η αλήθεια είναι ότι η διαφορά μας με τους βόρειους γείτονές μας για την ονομασία τους ταλαιπώρησε τη χώρα, τους γείτονες μας, τα Βαλκάνια, την διεθνή κοινότητα για τρεις δεκαετίες.

Και μας στέρησε όλα αυτά τα χρόνια κρίσιμο διπλωματικό κεφάλαιο, που μας απέσπασε, αρκετές φορές, από τους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα και οι οποίοι μην γελιόμαστε δεν βρίσκονται στα Βόρεια αλλά στα Ανατολικά σύνορα μας. Η αλήθεια είναι ότι η αδράνεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα τις διαρκείς υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά.

Και εν τέλει την αναγνώριση των γειτόνων μας με τη Συνταγματική τους ονομασία από περισσότερες από 130 χώρες όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα. Το ξέρετε αυτό».

madata.gr