Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη, γιατί ήθελε να ρίξει αυγά και μανταρίνια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, γιατί ήθελε να ρίξει αυγά και μανταρίνια, όπως ο ίδιος υποστήριξε με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, στους τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών.Μάλιστα αυτό έγινε αρκετή ώρα πριν φτάσει η πτήση από την Αθήνα, αφού έγινε αντιληπτός απ’ τους αστυνομικούς οι οποίοι και τον συνέλαβαν. Άλλωστε είχε ουσιαστικά προαναγγείλει απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την πράξη του. “ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΙΞΩ 10 ΑΥΓΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 12 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ Α, ΞΕΧΑΣΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΟΤΑ! ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ,ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ”, ήταν το σχόλιο με το οποίο ο Κοζάρης Νικόλαος γνωστοποίησε ο ίδιος την σύλληψη του.

Καταδίκασε την ενέργεια του με
ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Έβρου
Σήμερα ο κ. Κοζάρης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και ο εισαγγελέας αφού όρισε τακτική δικάσιμο τον άφησε ελεύθερο. Μάλιστα το όνομα του γνωστοποίησε και η ΝΟΔΕ Έβρου με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε και καταδικάζει την συγκεκριμένη πράξη του, αφού είναι μέλος της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στην Αλεξανδρούπολη.

Η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Άκης Παρασκευόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τζήμας αναφέρει:

“Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με εμπλεκόμενο το μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης Κοζάρη Νικόλαο δηλώνουμε ότι :

Αυτές οι συμπεριφορές δεν εκφράζουν την οργάνωση μας. Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Καταδικάζουμε με το πιο ξεκάθαρο τρόπο επιθέσεις και ύβρεις προς και από, οποιονδήποτε.

Χθες ήταν μια θλιβερή ημέρα για τη πατρίδα μας, για τη Μακεδονία και όλους τους Έλληνες. Η Κυβέρνηση με μία ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Επικράτησαν τα κομματικά παζάρια του εθνικού συμφέροντος. Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να επιδείξουμε δημοκρατική ωριμότητα και σύνεση”.

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: «Η Βουλή αποφάσισε και
κανένας βουλευτής δεν τρομοκρατείται»
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, με την οποία καταδικάζει την συγκεκριμένη ενέργεια και ζητάει από τη Ν.Δ να πεί καθαρά στους πολίτες του αν θα διατηρήσει στις τάξεις της τέτοια άτομα και τέτοιες λογικές.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η Ελληνική βουλή μετά από ένα πενθήμερο γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο, υπερψήφισε με ψήφους υπέρ 153 και 146 κατά και ένα παρών, την κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της χώρας μας και της γείτονας χώρας Βόρειας Μακεδονίας.Η συμφωνία αυτή λύνει προβλήματα που δημιουργήθηκαν με ευθύνες άλλων κυβερνήσεων και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές έπραξαν το καθήκον τους, πάρα τις προσπάθειες τρομοκράτησης τους από Ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία με φασιστικές πρακτικές τις οποίες ανέχθηκαν και κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι φασιστικού τύπου ενέργειες στοχοποίησης με ανώνυμες αφίσες, τρικάκια με κακόβουλες προτροπές μέσω των κοινωνικών δικτύων ακόμη και με απευθείας απειλές μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, δεν τρόμαξαν ούτε και εμπόδισαν να στηρίξουν την πατριωτική και εθνικά ωφέλιμη συμφωνία των Πρεσπών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια μέλους της Ν.Δ να προπηλακίσει τους βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κατα την άφιξή τους στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης την 25η /01/2019. Πολύ αργά η ΝΔ στο Νομό καταδικάζει τις ενέργειες του στελέχους της,προσπαθώντας να αποσείσει την Ακροδεξιά της στροφή που καλλιέργησε τέτοιες λογικές. Η Ν.Δ οφείλει να πει καθαρά στους πολίτες του αν θα διατηρήσει στις τάξεις της τέτοια άτομα και τέτοιες λογικές.

Ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, οφείλουν να αντιληφθούν τις τεράστιες ευθύνες τους και να πάρουν αποστάσεις από αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Σε μια δημοκρατία η πολιτική διαφωνία είναι σεβαστή αλλά δεν μπορεί να είναι ανεκτή η φασιστική βία και τραμπουκισμοί κάθε είδους.

Καλούμε επίσης και όλα του Κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σε όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες να απομονώσουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς”.

Πηγή: evros-news