Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αργολίδα: Στα περίπτερα πωλούνται νόμιμα ανθοί βιομηχανικής κάνναβης

Η πώληση προϊόντων κάνναβης από τα περίπτερα στην Αργολίδα είναι γεγονός και συγκεντρώνει ήδη το ενδιαφέρον των “μυημένων” αγοραστών και μάλλον θα πρέπει οι υπόλοιποι να συνηθίσουμε την ιδέα της ελεύθερης πώλησης φαρμακευτικής κάνναβης ακόμα και από τα μπακάλικα της γειτονιάς .



 

Η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα εικόνα των προϊόντων κάνναβης στα περίπτερα σίγουρα ξενίζει για να μην πούμε τρομάζει πολλούς, αλλά πρόκειται για καθ όλα νόμιμη πώληση και διακίνηση.

Η ιδέα της εταιρείας Hempoilσε σε συνεργασία με την ιταλική TerrediCannabis, να πλασάρουν προϊόντα κάνναβης στην Ελλάδα σημειώνει μεγάλη ανταπόκριση από τους “χρήστες”. Αντίστοιχα προϊόντα, διαφόρων εταιρειών, πωλούνται πλέον σε περίπτερα ή άλλα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο προϊόν πάντως φαίνεται να είναι αρκετά διαδεδομένο στους «μυημένους», υπάρχει ζήτηση, όπως μας είπε υπάλληλος περιπτέρου που το εμπορεύεται. «Εμείς το πουλάμε νόμιμα, δεν είναι κάτι που απαγορεύεται και υπάρχουν αρκετά άτομα που το αγοράζουν» ανέφερε ο ίδιος.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας που το παράγει αναφέρεται ότι πρόκειται για ακατέργαστους ανθούς κάνναβης το οποίο είναι ένα 100% φυσικό, βιολογικό προϊόν από επιλεγμένους ανθούς του φυτού Cannabis sativa L., ποικιλία Futura 75. Επίσης, είναι φυσικής αποξήρανσης, συλλεγμένοι και συσκευασμένοι στο χέρι σε πιστοποιημένο συσκευαστήριο.

Είναι πλούσιο σε Κανναβιδιόλη (CBD + CBDa = 4.62%), THC<0.2%.

Το ανώτατο επιτρεπτό όριο τετραϋδροκανναβινόλης στην Ελλάδα, βάσει νομοθεσίας, είναι το 0,2%, στην Ιταλία και τη Γερμανία είναι το 0,6%, ενώ στην Ελβετία είναι το 0,9%. Για να γίνει κατανοητό, η περιεκτικότητα της ψυχοτρόπου ουσίας σε μια ποικιλία κάνναβης που πωλείται για κάπνισμα στα coffeeshopτου Άμστερνταμ, ξεκινάει περίπου από 12% και μπορεί να φτάσει μέχρι και το 35% ή και το 50%.

Ο ανθός κάνναβης πωλείται σε συσκευασίες του ενός, των δύο ή των τριών γραμμαρίων και το εύρος της τιμής θα κυμαίνεται από 10 ως 13 ευρώ ανά γραμμάριο. Οι διαφορές των τριών διαθέσιμων προς πώληση ποικιλιών, θα είναι στην περιεκτικότητα της κανναβιδιόλης, την γεύση και το άρωμα.

Στην Ευρώπη, ο πιο διαδεδομένος τρόπος νόμιμης διακίνησης των ανθών, είναι για τσάι, αρωματικό χώρου, διακοσμητικό χώρου, συλλεκτικό αντικείμενο για ενήλικες ή τεχνικό εργαστηριακό προϊόν. Οι συσκευασίες που πωλούνται αναγράφουν πως προτείνεται χρήση ως τεχνικό εργαστηριακό προϊόν.

Φυσικά, είναι αυτονόητο πως από τη στιγμή που θα μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί τον ανθό κάνναβης, θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει όπως εκείνος εκτιμά. Απαντώντας σε αυτό, ο υπεύθυνος ανάπτυξης της εταιρείας, Γρηγόρης Μωράκος, λέει : «Γνωρίζουμε πως κάθε καταναλωτής θα μπορεί να κάνει ότι θέλει με τον ανθό κάνναβης. Εμείς δεν συνιστούμε να τον καπνίσει, ωστόσο αν κάποιος τελικά το προτιμήσει, ο ενδεδειγμένος τρόπος δεν είναι να το βάλει σε τσιγάρο μαζί με νικοτίνη, αλλά να χρησιμοποιηθεί σε Vaporizer, τη συσκευή δηλαδή που χρησιμοποιούν οι ατμιστές ηλεκτρονικού τσιγάρου ή και οι ασθενείς που κάνουν χρήση φαρμακευτικής κάνναβης».

argolikeseidhseis