Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Οι «Δούρειοι ίπποι» της υποψηφιότητας Καλαντζή στη Νεμέα- Ποιοι σκάβουν το λάκκο του Δημάρχου;

Κάθε κάστρο πέφτει από μέσα απέδειξε ο Τρωικός Πόλεμος, έτσι και στην περίπτωση του Δημάρχου της Νεμέας Κώστα Καλαντζή ο οποίος είχε κατ’ επανάληψη και δημόσια εκφράσει την βούληση να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Μάη, πλέον όμως όλα δείχνουν – και τα λεγόμενά του – πως ΑΠΟΧΩΡΕΙ. Μια απόφαση όχι του ίδιου, αλλά εκείνων των στενών συνεργατών του, που αποφάσισαν να τον «παραγκωνίσουν»δουλεύοντας γι’ αυτό «υπόγεια» και από καιρό.



 

Είναι ολοφάνερο ότι όλοι τους θεωρούσαν και μάλιστα από τον πρώτο κιόλας καιρό της εκλογής τους μαζί του, πως «είχε έρθει η δική τους ώρα!»

Η Σοφία Χρυσικοπούλου είναι ο 1ος Δούρειος Ίππος. Αντιδήμαρχος του Κώστα Καλαντζή, «παραιτήθηκε» όπως της αρέσει να λέει, το παράδοξο όμως είναι πως παραμένει στον συνδυασμό του και δεν διαφώνησε ποτέ και σε τίποτα μαζί του. Απεναντίας, έχοντας πάρει ως φαίνεται καιρό πριν την απόφαση της να βάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος, εκμεταλλεύτηκε τη θέση της, πραγματοποιώντας επαφές με άλλα στελέχη της δημοτικής ομάδας Καλαντζή, αλλά και απλό κόσμο που στήριξε τον Δήμαρχο στις εκλογές του 2014, προσπαθώντας βεβαίως να φτιάξει τον συνδυασμό της.

Όπως άλλωστε λέγεται στη Νεμέα, η θέση της στο Δήμο δεν είναι η μόνη που χρησιμοποιεί για εκλογικούς σκοπούς  η κ. Χρυσικοπούλου.

Με το ίδιο σκεπτικό πληροφορίες λένε, αξιοποιεί τόσο την ιδιότητα του συζύγου της όσο και τη θέση της στην υπηρεσία της.

Ο Κώστας Φρούσιος είναι ο 2ος Δούρειος ίππος της υποψηφιότητας Καλαντζή. Ο άνθρωπος που «κατέβηκε» αντ’ αυτού στις εκλογές του 2010, καιρό τώρα ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει τη Δημαρχία επιλέγοντας και εκείνος να «ροκανίζει» τον συνδυασμό του Δημάρχου. Άλλωστε είχε αναμφίβολα «πάτημα» σε αυτόν αφού ήταν όπως αναφέρθηκε ο αντ’ αυτού υποψήφιος το 2010! Στο «ροκάνισμα» αυτό έχει βοηθούς του δύο Αντιδημάρχους του κ. Καλαντζή, τον νυν κ. Σκάζα (αντίπαλον δέος του κ. Καραχοντζίτη) και τον πρώην κ. Σελλά, όπως βέβαια και κυρίως τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Ζάχο.

3ος και ίσως πιο ύπουλος  Δούρειος Ίππος ο Απόστολος Καραχοντζίτης  αφού όπως φαίνεται δεν έχει στόχο μόνο να γίνει δήμαρχος στη θέση του Δημάρχου αλλά φιλοδοξεί να καταστεί και «διάδοχος» του Κώστα Καλαντζή! Να πάρει το λεγόμενο «δαχτυλίδι» και ότι αυτό συνεπάγεται!

Τον σκοπό αυτό φαίνεται άλλωστε να «υπηρετεί» και η τακτική που ακολουθεί ο κ. Καραχοντζίτης και η παρέα του, έχοντας επιλέξει να παραμένει στο πόστο του Αντιδημάρχου, να συνεχίζει το όποιο έργο του αναθέτει ο Δήμαρχος και βεβαίως να μην έρχεται σε ευθεία σύγκρουση μαζί του … λερώνοντας το «λευκό μητρώο» του στην δημοτική παράταξη του Δημάρχου.

Διότι άλλο να έχεις παραιτηθεί και διαφοροποιηθεί λέγοντας στον κόσμο πού διαφωνείς με τον Δήμαρχο και άλλο να στέκεσαι στο πλευρό του και να είσαι εκείνος που εν τέλει τον βγάζει δήθεν από την «δύσκολη θέση» που ΚΑΙ εσύ τον έχεις οδηγήσει, της αδυναμίας δηλαδή συγκρότησης συνδυασμού, εμφανιζόμενος ως σωτήρας, λυτρωτής και βεβαίως συνεχιστής του συνδυασμού του!

Ο Κώστας Καλαντζής βέβαια είναι ένας έμπειρος και έξυπνος αυτοδιοικητικός και όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται! Αν θα μιλήσει και αν θ’ αποκαλύψει τα όσα λαμβάνουν χώρα είναι καθαρά προσωπική του επιλογή. Εάν θα «χρίσει» διάδοχο επίσης!

Το βέβαιο είναι πως εκτός από τον Κώστα Καλαντζή, τις πρακτικές, τις στάσεις και τις συμπεριφορές όλων των ανωτέρω, τις αντιλαμβάνονται και οι πολίτες της Νεμέας  και πολύ σύντομα θα κληθούν να τις επιδοκιμάσουν με την ψήφο τους ή όχι!

Χριστίνα Τσιορωτά

Πηγή: moriasnews.gr