Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανοικτό σεμινάριο φωτογραφίας στην Κόρινθο

Την Τετάρτη  27 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο, ανοικτό σεμινάριο φωτογραφίας με θέμα «Το αδράχτι της ανάσας του βλέμματος»,  εισηγητής Αχιλλέας Νάσιος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση, είσοδος ελεύθερη.
*Όσοι/ες θέλουν, μπορούν να έχουν μαζί τους φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο για φωτογράφιση.

Λίγα λόγια για τον Αχιλλέα Νάσιο

Ο Αχιλλέας Νάσιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

Σπούδασε Οπτική Επικοινωνία στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου, ενώ αργότερα συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές επάνω στις ψηφιακές μορφές τέχνης στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και ακόμη ένα μεταπτυχιακό στον τομέα της βιντεοτέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Στοκχόλμης.

Δίδαξε στο τμήμα φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς και στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών κι Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από το 1995 ως το 2009 οργάνωσε και ανέπτυξε την Φωτογραφική Ομάδα του Δήμου Παιανίας.

Από το 2007 ζει και εργάζεται στη Στοκχόλμη ως φωτογράφος και video-artist.

Από το 1986 μέχρι σήμερα συμμετείχε σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Αξίζει ίσως ν’ αναφέρουμε μερικές όπως στο Tacheles του Βερολίνου, στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης, το Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών, στα εικαστικά Κέντρα της Λάρισας, της Βέροιας, του Βόλου, της Σκοπέλου και του Ρεθύμνου και πιο πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας. Το 2000 επιλέχτηκε σαν ένας από τους εκπροσώπους της σύγχρονης Ελληνικής Φωτογραφίας για την έκθεση «Τόπος-Τοπίο» που παρουσιάστηκε στην «Galerie de Château d’ Eau» στην Τουλούζη της Γαλλίας ενώ το 2007 διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο στον τομέα της βιντεοτέχνης στο διεθνές φεστιβάλ φιλμ της Κύπρου (CIFF 07). Το 2016 επιλέχτηκε ανάμεσα στους αναδυόμενους Ευρωπαίους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν τη σύγχρονη Τέχνη και συμμετείχε στην έκθεση ”Spring Exhibition” που έγινε στο Kunstall Charlottenborg στην Κοπεγχάγη.