Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική γενική απεργία των εργαζομένων στους δήμους

Σε κινητοποιήσεις προχωρεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση δραστική περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και απένταξης ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του Επιδόματος. 

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, «η κυβέρνηση δέχθηκε περικοπή κατά 32% του προβλεπόμενου κονδυλίου και τώρα αναζητεί τρόπους να την εφαρμόσει, βάζοντας σε πρώτη φάση στο στόχαστρο χιλιάδες εργαζόμενους στην Καθαριότητα και τα Τεχνικά Συνεργεία των Δήμων, οι οποίοι κινδυνεύουν να μην λάβουν το Επίδομα από τον μήνα Μάρτιο κιόλας.
Η απόφαση της περικοπής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που μεθοδεύεται εδώ και μήνες, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα παλέψουμε για να μην γίνει πράξη».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ ζητεί άμεση νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την κατοχύρωση του και την επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες, όπως επίσης και την κατάργηση του συμψηφισμού του Επιδόματος με την προσωπική διαφορά.

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, που προγραμματίζεται για τις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.