Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθειρξη 7 ετών, με αναστολή, στον Ανδρέα Μαρτίνη για το Ερρίκος Ντυνάν

Ποινή κάθειρξης 7 ετών με αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν για το αδίκημα της απιστίας κατ´ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα για αναστολή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό με αποτέλεσμα ο Ανδρέας Μαρτίνης να φύγει ελεύθερος από το δικαστήριο. 

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ανδρέα Μαρτίνης, την περίοδο 2007 έως 2010, παρείχε σε πολιτικούς, συγγενείς τους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά. χωρίς οικονομικά προβλήματα, προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων με κονδύλια τα οποία προορίζονταν να χορηγούνται σε οικονομικά αδύναμους ασθενείς. Οι αρμόδιες αρχές κατέγραψαν τουλάχιστον 8100 περιπτώσεις με μια τακτική που φέρεται να «κόστισε» στο νοσηλευτικό ίδρυμα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συνήγορος του Ανδρέα Μαρτίνη, Θοδωρής Μαντάς σε δηλώσεις του επεσήμανε το γεγονός ότι σε κανένα στάδιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης δεν εξετάστηκαν τα πολιτικά πρόσωπα ώστε να εισφέρουν με την μαρτυρία τους. «Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση.» τόνισε ο κ. Μαντάς.

Πηγή: iefimerida.gr