Πετρόπουλος σε μαθητές: Πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, οι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια

Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων προκάλεσε δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος απευθυνόμενος σε μαθητές δημοτικού είπε ότι πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι Έλληνες έτρωγαν από τους κάδους των σκουπιδιών.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εργασίας απευθυνόμενος στα παιδιά που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση της Βουλής από τα θεωρεία, είχε πει: «Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, από όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μία εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει».
 

Η φράση αυτή του κ. Πετρόπουλου ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να σημειώνει ότι «στο άρθρο 66, παράγραφος 5, οι ομιλητές είτε είναι βουλευτές είτε είναι υπουργοί αποτείνονται αποκλειστικά προς τη Βουλή και ποτέ προς βουλευτή ή βουλευτές και απευθύνονται από τη θέση τους προς τον πρόεδρο της Βουλής και από το βήμα προς τη Βουλή και ουδέποτε προς το κοινό που υπάρχει στα θεωρεία. Το λέω αυτό γιατί χθες έγινε μια παράβαση του Κανονισμού από τον συμπαθή κ. Πετρόπουλο που απευθύνθηκε στους μαθητές που ήταν στα θεωρεία. Εγώ δεν θα απαντήσω επί της ουσίας γιατί υπάρχει ισχυρός αντίλογος και απαγορεύεται στον προεδρεύοντα να το κάνει, αλλά θα ήθελα να παρακαλέσω όλοι μας να τηρούμε τον Κανονισμό. Και έχει και παρακάτω, άλλα άρθρα που λέει για τις πειθαρχικές ποινές που οφείλει, ο προεδρεύων, να επιβάλλει σε όποιον παραβαίνει το άρθρο 66, παρ. 5».

Παράλληλα, η φράση προκάλεσε σάλο στα ΜΜΕ, ωστόσο, ο κ. Πετρόπουλος αντεπιτέθηκε γράφοντας στο Facebook: «Άξιο απορίας να κραυγάζουν Μακελειό, Espresso, Δημοκρατία, Μπάμπης- ΣΚΑΙ και συνοδοιπόροι γιατί μίλησαν για τη φτώχεια σε μαθητές στη Βουλή. Ούτε για καταδικασθέντα παιδόφιλο τέτοιο μένος από ορισμένους», κάνοντας έμμεση αναφορά στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη.

topontiki.gr