Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία ο 3ος Δρόμος Αξιών στο Άργος

Στο Άργος και από το Άρχαίο Θέατρο ξεκίνησε ο 3ος δρόμος αξιών 2019 τον οποίο διοργανώνει το 1ο σώμα προσκόπων Άργος με την υποστήριξη του Δήμου Άργους Μυκηνών και του νομικού προσώπου κοινωνικής μέριμνας και αθλητισμού.Ο αγώνας συνδέει δύο από τα πιο σπουδαία ιστορικά αξιοθέατα της πόλης του Άργους. Το Αρχαίο Θέατρο και την Πυραμίδα του Ελληνικού.

Οι περιπατητές ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πρώτοι και στη συνέχεια οι αθλητές που έτρεξαν την διαδρομή με αφετηρία την είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Θεάτρου και Γούναρη, εν συνεχεία ακολουθήθηκε η διαδρομή από μικρούς δρόμους με κατεύθυνση το Στάδιο Άργους και συγκεκριμένα από τις οδούς Ικτίνου, Αγίου Γεωργίου, Νεοφύτου Λύτρα = ανηφορικό κομμάτι, Σταδίου, Λαλουκιώτη= ευθύ κομμάτι, για να συνεχίσει στον παράλληλο παράδρομο της επ. οδού Άργους – Κεφαλαρίου ( η οποία δεν φέρει ονομασία και με την ευκαιρία του αγώνα θα μπορούσε να ονομαστεί Δρόμος Αξιών), περνάει από το Κεφαλάρι και μπροστά από τον Ιερό Ναό ζωοδόχου Πηγής με κατεύθυνση από τον παράλληλο παράδρομο κινούμενο προς το Ελληνικό .

Στο ύψος της Πυραμίδας του Ελληνικού υπάρχει ένα μικρός χωμάτινος ανηφορικός δρόμος που οδηγεί τους αθλητές μπροστά ακριβώς από την Πυραμίδα του Ελληνικού και σηματοδοτεί την επιστροφή τους για τον τελικό τους τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους.

Τις εκκινήσεις έδωσαν ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Δήμου Άργους Μυκηνών κοινωνικής μέριμνας και αθλητισμού Βαγγέλης Τζαβέλλας και ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής αθλητισμού κ.Σκούφης.


STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ