Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκαίνια Ξενώνα Φιλοξενίας στην ΤΚ Κυλλήνης

Συνεχίζεται η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου Σικυωνίων Ενισχύεται το Τοπικό Εισόδημα και δημιουργούνται Νέες Θέσεις Εργασίας Την Κυριακή το μεσημέρι, 17 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ξενώνα Φιλοξενίας στην Τ.Κ. Κυλλήνης, με την παρουσία του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου.




 

Ο ξενώνας στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Κυλλήνης. Η ανακαίνισή του και η αλλαγή της χρήσης του ακολουθεί το παράδειγμα και άλλων πρώην Δημοτικών Σχολείων του δήμου Σικυωνίων που ανακαινίστηκαν και αποδόθηκαν σε χρήση, αποδεικνύοντας στην πράξη την απόφαση του δημάρχου για την πλήρη αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του δήμου Σικυωνίων, ενισχύοντας το τοπικό εισόδημα και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Κυλλήνης είχε από νωρίς μαζευτεί αρκετός κόσμος.

Η ανακαίνιση του πρώην σχολικού κτηρίου και η αλλαγή χρήσης του αναγνωρίστηκε από τους κατοίκους της περιοχής, ως μια πρωτοβουλία η οποία καθιστά το χωριό πόλο έλξης επισκεπτών, κυνηγών και φυσιολατρών. Έτσι λοιπόν οι κάτοικοι συνέρρευσαν για να θαυμάσουν από κοντά τον «Ξενώνα Φιλοξενίας Κυλλήνης».

Παρόντα ήταν αρκετά μέλη της δημοτικής αρχής, μεταξύ των οποίων διακρίναμε τον αντιδήμαρχο κ. Τσιάνο και τον πρόεδρο της Μηκώνης κ. Ζάρκο. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Σκάζας στο χαιρετισμό του μίλησε για μια ξεχωριστή μέρα γα την Κυλλήνη, αφού το έργο αυτό ήταν διακαής πόθος των κατοίκων περίπου για 10 χρόνια.

Ο πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η δημιουργία του ξενώνα θα προσφέρει στο χωριό τουριστικά και αναπτυξιακά οφέλη. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα το δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τις υπηρεσίες του δήμου για τις γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειές τους, που οδήγησαν στην ολοκλήρωση του έργου. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη η περιοχή να αναπτυχθεί περαιτέρω ως ένα κέντρο εναλλακτικού τουρισμού, αφού διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών και φυσιολατρικών διαδρομών.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος στη σύντομη ομιλία του είπε ότι σήμερα εγκαινιάζεται μια ένα τουριστική υποδομή στους πρόποδες της Ζήρειας, σε ένα χωριό με λίγους κατοίκους, απέναντι ακριβώς από τη μυθική λίμνη Στυμφαλίας και ο λόγος δημιουργίας αυτού του ξενώνα είναι να αποκτήσει ζωή και πάλι το χωριό. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι αποτελεί προτεραιότητα και πάγια πολιτική να συνδεθεί το παραλιακό μέτωπο με την ενδοχώρα, αξιοποιώντας όλη την ακίνητη περιουσία του δήμου. Σε κάθε χωριό, όπου υπάρχουν κλειστά Δημοτικά Σχολεία ή άλλα δημοτικά κτήρια, πάγιος στόχος είναι με τις κατάλληλες ενέργειες να ανακαινιστούν, να αποδοθούν σε χρήση και να αποκτήσουν επισκεψιμότητα.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο Δημοτικό σχολείο είπε ότι από την πρώτη επίσκεψη εκτιμήθηκε ως ένα κτήριο κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας για επισκέπτες εναλλακτικού τουρισμού: κυνηγούς, ορειβάτες, αναρριχητές, περιπατητές, προσκόπους και φυσιολάτρες. Η αξιοποίησή του τόνισε ότι θα δημιουργήσει κάποιες θέσεις εργασίας στο χωριό και οπωσδήποτε θα φέρει ζωή και κίνηση πάλι στην περιοχή. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τις ενέργειές τους του πρώην προέδρους του χωριού κ. Μελέτση και Δρόλια αλλά και τον νυν πρόεδρο κ. Σκάζα.

Επιπλέον ο Σπύρος Σταματόπουλος τόνισε ότι είναι πάνω από 20 τα δημοτικά κτήρια σε όλο το δήμο τα οποία έχουν ανακαινιστεί και έχουν αποδοθεί προς χρήση και πάλι. Μ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η διατήρηση και προστασία της ακίνητης περιουσίας του δήμου, η οποία αλλιώς θα κατέρρεε. Αφετέρου δημιουργείται επιπλέον τοπικό εισόδημα από την επισκεψιμότητα η οποία αυξάνεται. Άμεση απόρροια είναι και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πρόκειται λοιπόν για μία μελετημένη επένδυση, μια στοχευμένη επιλογή, κατέληξε ο δήμαρχος Σικυωνίων. Και συμπλήρωσε: Στόχος είναι να ανακαινιστούν σε όλα τα χωριά, αυτές οι δομές για να αποκτήσουν επισκεψιμότητα και να εξασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου με τα χωριά.