Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλος: Στη φυλακή 81χρονος ιερέας για ασέλγεια

Σάλος στον Βόλο από την καταδίκη ιερέα για ασέλγεια σε 11χρονο κορίτσι. Στη φυλακή και η μητέρα της μικρής για τη στάση που κράτησε και τις αποφάσεις που πήρε.

Κάθειρξη οκτώ ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε βάρος του 81χρονου ιερέα από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, ο οποίος τον Μάιο του 2018 είχε συλληφθεί για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση. 

Μάλιστα το Δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή φυλακίζοντας και την μητέρα της ανήλικης, μία 31χρονη Βουλγάρα, η οποία μετά την απολογία της στον ανακριτή Βόλου, είχε αφεθεί ελεύθερη προσκομίζοντας πιστοποιητικά για προβλήματα αναπηρίας. Η υπόθεση της ασέλγειας είχε αποκαλυφθεί από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Η παρακολούθηση του ιερέα από αστυνομικούς

Η Ασφάλεια είχε πληροφορίες ότι ο 81χρονος ιερέας ενδέχεται να ενεργεί ασελγείς πράξεις σε ανήλικα. Ετσι άρχισε να παρακολουθεί διακριτικά τον ρασοφόρο. Η πρόοδος της έρευνας είχε σοκάρει, με τον ιερέα να φέρεται ότι ενεργούσε ασελγείς πράξεις στην 11χρονη ανάμεσα σε φυλλωσιές στον Αναυρο.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας προχθές και η πολύωρη δίκη συνεχίστηκε χθες (19-03-2019) και ολοκληρώθηκε στις 17.00 το απόγευμα με την εξέταση ενός αστυνομικού, του πρώην συζύγου της Βουλγάρας και ατόμων της οικογένειας του ιερέα.

Μετά την ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο αποφάσισε ενοχή των κατηγορουμένων. Ο ηλικιωμένος ιερέας κρίθηκε ένοχος όπως κατηγορούταν, με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, έναν ένορκο και την εισαγγελέα έδρας να έχουν την άποψη ότι ο ρασοφόρος θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του στο σπίτι. Ωστόσο το Δικαστήριο με κατά πλειοψηφία απόφασή του (5 – 2) αποφάσισε τελικά ο παπάς να παραμείνει στη φυλακή.
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» του Βόλου

Από την πλευρά του πάντως, ο ηλικιωμένος ρασοφόρος όπως έκανε και από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας στην ανάκριση έτσι και στο Δικαστήριο, αρνήθηκε την κατηγορία.

Τόσο ο ιερέας, όσο και ο συνήγορος υπεράσπισής του ισχυρίστηκαν ότι όλες οι διαδικασίες που έγιναν ήταν ακυρωτικές, κραυγαλέες και έντονες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας θα αιτηθεί άμεσα την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό πιστεύοντας ότι εκεί θα αποδειχθεί η αθωότητά του.

Από την υπεράσπισή του υποβλήθηκε σειρά ενστάσεων για επανεξέταση και συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης σύμφωνα με τις οριζόμενες διατάξεις, αλλά το Δικαστήριο δεν ικανοποίησε τα αιτήματα.

Ο κατηγορούμενος είχε στο πλάι του και την οικογένειά του που είναι πεπεισμένη ότι δεν έχει συμβεί τίποτα από τα καταγγελλόμενα και κάνει λόγο για περίπτωση δικαστικής πλάνης.

Η στάση της μητέρας που καταδικάστηκε

Η μητέρα της ανήλικης, που καταδικάστηκε για άμεση συνέργεια σε ασέλγεια τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψή της και ότι όταν άφησε το παιδί μόνο με τον ιερέα δεν είχε διαπιστώσει οτιδήποτε που να έχει να κάνει με τέτοιες συμπεριφορές.

Είπε τέλος ότι αγαπά το παιδί της και ότι δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε εμπλεκόμενη με την υπόθεση αυτή. Στους αστυνομικούς πάντως μετά τη σύλληψή της φέρεται να είχε δηλώσει ότι είχε δώσει την άδεια στον ρασοφόρο να έρχεται σε επαφή με την κόρη της προκειμένου να τους δίνει χρήματα και πράγματα για το σπίτι λόγω οικονομικής ανάγκης. Μετά τη δίκη οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου