Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΑΚΚΕΛ με το Κίνημα Πέντε Αστέρων ανακοίνωσαν στο Ζάγκρεμπ ίδρυση ευρωπαϊκού κόμματος (VIDEO)

Το ΑΚΕΛ στο Ζάγκρεμπ συμμετείχε στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ομάδας που σχηματίζει το Κίνημα 5 Αστέρων

Την Κυριακή και την Δευτέρα 17 και 18 Μαρτίου αντιπροσωπεία του ΑΚΚΕΛ συμμετείχε σε μία σειρά εκδηλώσεων στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας που οργανώθηκε από το κροατικό κόμμα Zivi Zid, το οποίο συμμετέχει στην Ομάδα που θα σχηματιστεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μετά από τις επικείμενες εκλογές του Μαΐου.



 

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο και ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Φάμπιο Καστάλντο συμμετείχαν επίσης στην συνέντευξη τύπου όπου το κροατικό κόμμα παρουσίασε την Ομάδα και ανέλυσε το Μανιφέστο το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Ρώμη περασμένο Φεβρουάριο.
Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον πρόεδρο του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Βάκη Τσιομπανίδη, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ Γαβριήλ Αβραμίδη κύκλος συντονιστή του ελληνικού κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας κ. Γεώργιο Κόκκα.

Τη Δευτέρα οι επαφές συνεχίστηκαν για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό της επίσκεψης των μελών της ομάδας στην Ελλάδα όπου και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας θα είναι παρών.

Η ομιλία του προέδρου του ΑΚΚΕΛ Βακη Τσιομπανιδη στο Ζάγκρεμπ.

Αναμένεται επίσης σύντομα να ανακοινωθεί η είσοδος άλλων χωρών στην Ομάδα με κόμματα από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.