Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Την Πέμπτη απολογείται ο 35χρονος που πυροβόλησε θανάσιμα επίδοξο ληστή στο Σολομό

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταγωγή του 35χρονου στο Δικαστήριο Κορίνθου από τα κρατητήρια του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.

Πρόκειται για τον 35χρονο που το απόγευμα της Κυριακής, πυροβόλησε θανάσιμα και στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει τον 52χρονο που μαζί με συνεργό επιχείρησαν να του κλέψουν πουλερικά από την αυλή του σπιτιού του στο Σολομό Κορινθίας.



 

Ο 35χρονος την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 θα απολογηθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του ποινικολόγου κ. Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του.

Νωρίτερα σήμερα, ήταν αυστηρά τα μέτρα που είχε λάβει η αστυνομία και στο χώρο γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου και στην περιοχή γύρω από το σπίτι του φερόμενου ως δράστη στο Σολομό Κορινθίας .

Εν αναμονή της μεταγωγής του, προκλήθηκαν επεισόδια από ομάδες Ρομα που είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας αστυνομικός και ένας πολίτης.

Το χρονικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτυλίχθηκε ως εξής :

Ο 52χρονος, μαζί με έναν 54χρονο, επιχείρησαν να αφαιρέσουν πουλερικά από αυλή σπιτιού.

Εκείνη τη στιγμή έγιναν αντιληπτοί από τον 35χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 52χρονος. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στη συνέχεια ο 35χρονος μετέφερε με αυτοκίνητο τη σορό του 52χρονου σε αγρόκτημα της ίδιας περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τους πυροβολισμούς ο 54χρονος έφυγε από το σημείο και στη συνέχεια περιέγραψε σε οικεία του πρόσωπα τα όσα συνέβησαν.

Έπειτα από λίγη ώρα, οικεία πρόσωπα του 54χρονου πήγαν στο τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και είπαν ότι αγνοείται ο 52χρονος στην περιοχή του Σολομού.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πήγαν στην περιοχή του Σολομού, όπως τους είχαν υποδείξει τα οικεία πρόσωπα του 54χρονου, και βρήκαν κάλυκες και κηλίδες αίματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί, βρήκαν τη σορό του 52χρονου σε αγρόκτημα με ελαιόδεντρα, κοντά στον δρόμο που οδηγεί στο λατομείο της περιοχής.

Κατόπιν, συνέλαβαν τον 35χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ενώ στην κατοχή του και στο σπίτι του βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα και 43 φυσίγγια.

ert.gr