Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ελεύθερος ο 35χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία 52χρονου Ρομά στην Κόρινθο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 35χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία ενός 52χρονου Ρομά, ο οποίος επεδίωξε να εισβάλει στο σπίτι του, στην Κορινθία.

Στον 35χρονο με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι ενώ οι συγγενείς του θύματος και απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.



 

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απολογήθηκε ο 35χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 52χρονου ρομά που εισέβαλε στο σπίτι του και επιχείρησε να κλέψει τις κότες του. Από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου. Το δικαστικό μέγαρο ήταν αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στις 10.00 επικράτησε μικροένταση έξω από τα δικαστήρια, όταν ομάδα Ρομά επιχείρησε να πλησιάσει στο σημείο και παρεμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ανακοίνωση εξέδωσε για το περιστατικό η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, Κατερίνα Γιάντσιου. «Η προσφυγή στην αυτοδικία, η επιδοκιμασία της αυτοδικίας, η διασπορά ρατσιστικών αντιλήψεων και η ρητορική μίσους όχι μόνο δεν λύνουν το σημαντικό πρόβλημα παραβατικότητας που υπάρχει σε καταυλισμούς αλλά αντιθέτως λειτουργούν ενάντια στις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικοδόμησης ενός περιβάλλοντος ασφάλειας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Συγγενής θύματος Ρομά: «Θα γίνω φονιάς αν δεν βρούμε δικαιοσύνη»

Εκατοντάδες Ρομά κατέκλυσαν τα Εξαμίλια Κορινθίας, για την Νεκρώσιμη Ακολουθία του 52χρονου Ρομά, ο οποίος έπεσε νεκρός στον Σολομό Κορινθίας από κυνηγετικό όπλο στην προσπάθειά του να κλέψει

Οδύνη, αλλά και θυμός υπήρχε στην οικογένεια του θύματος, οι οποίοι φώναζαν ότι θέλουν δικαιοσύνη. Μάλιστα ένας από αυτούς φώναξε: «Θα γίνω φονιάς αν δεν βρούμε δικαιοσύνη».

Σε δηλώσεις που έκαναν στις κάμερες, τόνισαν ότι θέλουν δικαιοσύνη και ο δράστης να δικαστεί βάσει νόμου και αν γίνει αυτό δεν θα πειράξουν κανέναν.

Μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε και ο γιος του θύματος, ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του χτυπήθηκε στο κεφάλι και όχι στον τράχηλο όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση του δράστη, ενώ και αυτός με την σειρά του τονίζει ότι αν η δικαιοσύνη λειτουργήσει σωστά, τότε δεν θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.