Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κόρινθος: Υπό δρακόντεια μέτρα απολογείται ο 35χρονος. Φόβοι για επεισόδια

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 35χρονος από τον Σολομό Κορινθίας, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 52χρονο Ρομά που εισέβαλε στο σπίτι του και επιχείρησε να τον ληστέψει.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου όπου γύρω στις 10.00 το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ο 35χρονος από τον Σολομό Κορινθίας προκειμένου να απολογηθεί.




 

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται γύρω από τα δικαστήρια με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια όπως αυτά που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Κορδέλες της αστυνομίας έχουν τοποθετηθεί πέριξ των δικαστηρίων για να μην σταθμεύσουν αυτοκίνητα.

Αν και, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, η μεταγωγή είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 το πρωί, δεν αποκλείεται να γίνει νωρίτερα έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινότητα των Ρομά και προβληματίζει τους αστυνομικούς, οι οποίοι εκτιμούν πως σήμερα το πρωί την ώρα που ο 35χρονος θα οδηγηθεί στα δικαστήρια υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια και η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο ενώ η Ασφάλεια Κορίνθου ανησυχεί μήπως το επόμενο χρονικό διάστημα υπάρξουν αντίποινα από το περιβάλλον του 52χρονου.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, όταν ο 35χρονος μετήχθη στον εισαγγελέα, συγγενείς και φίλοι του 52χρονου θύματος προκάλεσαν επεισόδια έξω από τα δικαστήρια Κορίνθου.