Γιάννης Ροτζιώκος – Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας

Ο Γιάννης Ροτζιώκος γεννήθηκε στη Νεμέα Κορινθίας.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Είναι γιατρός πνευμονολόγος, με σπουδές στην Αθήνα και την Ιταλία, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας από το 2015 μέχρι σήμερα και Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Εργάζεται στο ΕΣΥ ως Διευθυντής της Αντιφυματικής Μονάδας στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, ενώ έχει εργασθεί ως Διευθυντής και Επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Διοικητής και Πρόεδρος του Νοσοκομείου “Ασκληπιείο Βούλας”, Αντιπρόεδρος – Προεδρεύων του Π. Γ. Ν. Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία”, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Θώρακος και Κοινωνικής Ιατρικής.

Έχει πολυετή ενεργή δραστηριότητα με συμμετοχή σε ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση στο χώρο των Νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά). Μιλάει αγγλικά και ιταλικά.