Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νεμέα: Αυτό το τανγκό θέλουν να το χορέψουν τέσσερις αλλά είναι μόνο για δύο

Νεμέα – Δημοτικές εκλογές

Όπως είχαμε πει πριν ένα χρόνο η απλή αναλογική δεν θα επιτρέψει τανγκό για δύο και απ’ ότι φαίνεται δικαιωθήκαμε. Οι υποψηφιότητες είναι ήδη τέσσερις και αν τις επόμενες μέρες, δούμε να εμφανίζεται και πέμπτη δεν θα μας προκαλέσει και μεγάλη έκπληξη.
Όλα είναι ανοιχτά τώρα πια. Άλλωστε οι «συριζαίοι» της Νεμέας στην τελευταία τους συνέλευση επανέφεραν το ενδεχόμενο ανεξάρτητης καθόδου τους, όχι με τον γνωστό παραλίγο υποψήφιο δήμαρχο που “την έκανε” για ψηφοδέλτιο στην περιφέρεια, αλλά με νέο πουλέν που φαίνεται να επιθυμεί να παίξει ρόλο στα πράγματα της Νεμέας.




 

Οι υποψηφιότητες όμως είτε τέσσερις είναι, είτε πέντε, το τανγκό στο τέλος θα το χορέψουνε μόνο δύο. Έτοιμος να το χορέψει φαίνεται πως είναι μόνο ένας και οι υπόλοιποι φαίνεται να έχουν τις ίδιες πιθανότητες να βρεθούν στον δεύτερο γύρο. Ποιος από τους τρεις θα αντέξει θα φανεί στο χειροκρότημα. Στο χειροκρότημα που θα τους φέρει στο δεύτερο γύρο για να χορέψουν ταγκό με τον πανέτοιμο με ελαφρώς ανανεωμένο ψηφοδέλτιο πρώην Δήμαρχο, που έχει σίγουρη περπατησιά και θα ξέρει που να τον πάει το χορό. Αλλά ποιος θα είναι ως εκεί απέναντί του.

Η φιλόδοξη κυρία της παρέας που φαίνεται να τραβάει μόνη της το κουπί. Βέβαια έχει δίπλα της το άλλο πουλέν από τη μεριά της ΝΔ, που είναι μια πραγματικά δυνατή υποψηφιότητα. Από εκεί και πέρα όμως επικρατεί το απόλυτο χάος. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν o δυναμισμός και το τσαγανό της θα είναι αρκετά για να την πάνε στο δεύτερο γύρο.

Δεύτερος πιθανός για το τελικό ταγκό είναι ο φιλότιμος αυτοδιιοικητικός παλιάς κοπής που το ξανατόλμησε , όμως ξαναφορτώθηκε τους κύριους <<μία από τα ίδια>> που δεν έχουν τίποτα να πουν και να δώσουν και φορτώθηκε και τους << μαύρους >> για να ψαρέψει ψήφους σε θολά νερά, που για πολλούς θεωρούνται απαγορευμένοι από τα ψηφοδέλτια των δημοτικών και τις γκάφες του έκανε, ανακοινώνοντας υποψήφιους της φαντασίας του . Περιμένουμε να δούμε αν θα τον οδηγήσει κάπου όλο αυτό το ανακάτωμα της τράπουλας με χιλιοπαιγμένα χαρτιά.

Αφήσαμε για το τέλος τον μάχιμο αντιδήμαρχο που ήταν ίσως ο μόνος που διασώθηκε από την τελευταία τραγική δημοτική αρχή. Παρουσίασε ένα ψηφοδέλτιο με νέα άτομα άλλα μεταξύ συγγενών και << πεφωτισμένων >> φίλων που δεν φαίνεται να έχει δυναμική. Ξεφορτώθηκε όμως τα περισσότερα βαρίδια του συστήματος που τον ανέδειξε, όχι όμως όλα. Βέβαια δεν ξέρουμε τι ετοιμάζει και τι να περιμένουμε από αυτόν μιας και ακόμα είναι στην αρχή.

Θα επανέλθουμε !

Πηγή: nemeadoc