Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πήραμε τη “δόση” μας και χορεύουμε σαν την αρκούδα με το ντέφι

Οι Γερμανοί βαράνε τον ζουρνά, μαζεύουν τον παρά και εμείς χορεύουμε σαν τις αρκούδες στα πανηγύρια. Μας έδωσαν τη “δόση’ μας από τα δικά μας λεφτά και μας κλέβουν και τη χώρα. Αφού η ελληνική κυβέρνηση της ΠΦΑ υποτάχθηκε για άλλη μια φορά σε όλες τις ακραίες αξιώσεις των “θεσμών”, με κυριότερη την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, το τελευταίο EuroWorking Group άναψε το «πράσινο φως» για τη εκταμίευση της επόμενης δόσης του 1 δισ. ευρώ περίπου.




 

Το κωμικοτραγικό του θέματος ότι, η “δόση” προέρχεται αποκλειστικά από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, το σύνολο των οποίων υπολογίζεται σε 9 δις ευρώ. Τα ποσά αυτά παρακρατεί η ΕΚΤ και παραχωρεί σταδιακά και κατά περίπτωση στην χώρα μας, αν η κυβέρνησή της εκτελέσει όλους τους σκληρούς μνημονιακούς όρους που οδηγούν στο ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και στην απέραντη φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Από την Πάτρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως «πριν από λίγο τελείωσε το EWG, το οποίο πήγε πολύ καλά». Πρόσθεσε ότι «είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την εκταμίευση τη Δευτέρα».
Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα, όπως άλλωστε είχε πει και ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνάντηση με συνταξιούχους στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα, για τα 650 εκατ. ευρώ που περίσσεψαν για πληρωμές αναδρομικών το 2018, ανέφερε πως «αυτά είναι στην άκρη, αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τέλος, για να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε εντός των στόχων».
Για το θέμα των 120 δόσεων, είπε ότι θα αφορούν αυτούς «που πραγματικά έχουν πρόβλημα και να μη βοηθήσουμε όσους είναι κακοπληρωτές, που έχουν λεφτά και δεν θέλουν να πληρώσουν».

odosdrachmis