Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Ανδριανάκος κερδίζει το στοίχημα της ανανέωσης!

Άρθρο της Χριστίνας Τσιορωτά*

Το εκλογικό τοπίο, πολύ περισσότερο οι προθέσεις και το τι ο καθένας πρεσβεύει, ξεκαθαρίζουν πλέον στη Νεμέα με τις ανακοινώσεις προσώπων από πλευράς επικεφαλής συνδυασμών. Ξεκαθαρίζει το ποιος, όχι απλά ευαγγελίζεται αλλά κάνει πράξη την ανανέωση σ ένα δήμο που η μάχη μεταξύ του παλιού και του νέου έχει προβληθεί ιδιαίτερα σ’ αυτές τις εκλογές.




 

Ο Βαγγέλης Ανδριανάκος, ένας υποψήφιος που έχει διατελέσει Δήμαρχος με πορεία επιτυχημένη, είχε ν αναμετρηθεί όλο αυτό το διάστημα με την «κατηγορία» του παλιού που κάποιοι εκ των αντιπάλων, ενδεχομένως σκόπιμα, να καλλιέργησαν εδώ και καιρό.

Η ανακοίνωση των 23 ονομάτων από πλευράς του αποδεικνύει, με τον πιο ηχηρό τρόπο, πως ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη ΝΕΜΕΑ» βγαίνει σε αυτήν την αναμέτρηση νικητής!Κερδίζει το στοίχημα της ανανέωσης έχοντας στους 23 πρώτους υποψήφιους που ανακοίνωσε, 12 άτομα που για πρώτη φορά κατέρχονται στα κοινά!

Το γεγονός αυτό αφενός γκρεμίζει τον μύθο του παλιού και αφετέρου προσδίδει στον υποψήφιο Δήμαρχο κύρος και αξιοπιστία αφού σε καιρούς δύσκολους για την αυτοδιοίκηση και τα κοινά, σε καιρούς απαξίωσης, ενέπνευσε συμπολίτες του που ουδέποτε είχαν ασχοληθεί με τα κοινά να το πράξουν! Ενέπνευσε ο ίδιος σαν πρόσωπο αλλά και σαν σχέδιο, σαν πρόταση, σαν όραμα για τον κοινό τόπο που ζουν όλοι και δραστηριοποιούνται, τη Νεμέα!

Ανθρώπους που αγγίζουν κάθε επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα, χωρίς κομματική ταυτότητα και «κόκκινες γραμμές», χωρίς αγκάθια πρότερου βίου, ανθρώπους που σε κλίμα ενότητας, συνεργασίας και αλληλεγγύης στοχεύουν σε ένα και μόνο αποτέλεσμα, την ανάπτυξη και ευημερία του Δήμου Νεμέας!

Και μιλώ για στοίχημα που κερδήθηκε από τον Βαγγέλη Ανδριανάκο διότι η ανανέωση είναι κάτι που και άλλοι συνδυασμοί στη Νεμέα επικαλούνται, αλλά στην πράξη δεν υλοποιούν αφού δεν κατορθώνουν να αποκοπούν από τον ομφάλιο λώρο του εν ενεργεία Δημάρχου, απολαμβάνοντας την «προικοδότηση» εκείνου κυρίως σε επίπεδο στελεχών, που σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το νέο και την ανανέωση, καταλήγοντας τελικά σε ψηφοδέλτια με «άρωμα Καλαντζή», με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό και ταυτόχρονα ενισχύοντας τα σενάρια περί «προξενιού» που προωθεί ο Κώστας Καλαντζής μεταξύ των δυο «διαδόχων» του Φρούσιου και Καραχοντζίτη, αφού ο Δήμαρχος έχει επί της ουσίας «μοιράσει» τους σημερινούς δημοτικούς του συμβούλους στους δύο αυτούς συνδυασμούς!

Κι όλα αυτά βεβαίως, την ώρα που το ρεπορτάζ λέει, πως ο Βαγγέλης Ανδριανάκος έχει ήδη «κλείσει» το ψηφοδέλτιο του και πως είναι τέτοια η ζέση ανθρώπων να ενταχθούν που μόνος πια πονοκέφαλος του επικεφαλής «ΜΑΖΙ για τη ΝΕΜΕΑ» είναι το ποιους θα επιλέξει να αφήσει εκτός από ένα σύνολο αξιόλογων ανθρώπων που πιστοποιούν και το φρέσκο και το δυναμικό και το ικανό ψηφοδέλτιο που η Νεμέα έχει ανάγκη για την επόμενη μέρα της.

Γιατί τελικά, ο Βαγγέλης Ανδριανάκος  επέλεξε να επικεντρωθεί στην κατάρτιση ενός τέτοιου ψηφοδελτίου  και όχι σ έναν πόλεμο απαξίωσης αντιπάλων που δεν έχει στόχο το καλό του δήμου και των πολιτών αλλά το πως θα γίνει η «κατάληψη» της δημαρχιακής καρέκλας.

*Η Χριστίνα Τσιορωτά είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤ1 και δημοσιογραφεί από το 2001 όταν και ολοκλήρωσε τις σπουδές της