Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι 100 ετών και βάζει για δημοτικός σύμβουλος

Γεμάτη ζωή και όρεξη φαίνεται να είναι μια γλυκύτατη κυρία στην Γερμανία, η οποία αν και έχει φτάσει τα 100, έχει το κουράγιο να διεκδικεί μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης της.

Η Λίζελ Χάιζε, ηλικίας 100 ετών, είναι πρώην γυμνάστρια και διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών της για να εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Κιρχάιμπολάντεν, στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο.




 

Η δυναμική Λίζελ λέει πως η καμπάνια της εστιάζει στο να ξανανοίξει το υπαίθριο κολυμβητήριο της πόλης, το οποίο έκλεισε το 2011.

Στο παρελθόν έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου, δεν της αρέσει πως έχει αντικατασταθεί από ένα άλλο κολυμβητήριο στα περίχωρα της πόλης. Όμως, λέει η ίδια, «επειδή ήμουν ηλικιωμένη με αγνοούσαν».

Τώρα που έγινε 100 χρονών θέλει να μετατρέψει την ηλικία της σε πλεονέκτημα.

Η Λίζελ Χάιζε είναι η υποψήφια της ομάδας «Εμείς για το Κίμπο» (έτσι ονομάζουν χαϊδευτικά την πόλης τους οι 8.000 κάτοικοι της).

Είναι γνωστή σε όλη την κωμόπολη, ενώ η ομάδα της αγωνίζεται υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της μεγαλύτερης ενεργοποίησης των πολιτών. «Είμαστε χαρούμενοι που είναι μαζί μας. Μας έφερε δημοσιότητα και μπορούμε να περάσουμε πια το μήνυμα μας ευκολότερα», λέει η Χέλγκα Μπίρμαν, μέλος του διοικητικού της ομάδας.

Η πρώην γυμνάστρια έχει αρκετά εγγόνια και δισέγγονα και λέει πως κατεβαίνει στις εκλογές για μπορέσει να κάνει «επιτέλους κάτι για τους νέους ανθρώπους».

newsbomb