Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νεμέα: Διχόνοια και γκρίνια στο Συνδυασμό των «Νέων» και ηχηρές αποχωρήσεις

Γράφει η Χριστίνα Τσιορωτά*

Αποχωρήσεις είχαμε και μάλιστα ηχηρές στον Συνδυασμό που ευαγγελίζεται το “νέο” στη Νεμέα, ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς την κάλπη. Ο “εμπνευστής” του συνδυασμού αποχώρησε αντιλαμβανόμενος αφενός τη μικρή απήχηση του επικεφαλής Αποστόλου Καραχοντζίτη στην κοινωνία της Νεμέας και αφετέρου την τελική μορφή που παίρνει το “προξενιό” με το συνδυασμό Φρούσιου, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά “παραμονή Καλαντζή στα κοινά της Νεμέας”.



Ο συνδυασμός εμφανίζεται αποδεκατισμένος αφού τον ίδιο δρόμο, της αποχώρησης, ακολούθησαν και άλλοι υποψήφιοι που κατάλαβαν έγκαιρα το παιχνίδι που παίζεται, οδηγώντας τον κ. Καραχοντζίτη σε κινήσεις απελπισίας και αμηχανίας, προκειμένου να μην επέλθει πλήρης διάλυση.

Το ρεπορτάζ μιλάει για επαφές του ακόμα και με υποψήφιους που έχουν ανακοινωθεί ή θα ανακοινωθούν με άλλους συνδυασμούς, καθώς και με συγγενείς και φίλους του, για παρακάλια και άλλα …τραγελαφικά θα έλεγε κανείς!

Εξάλλου, το γεγονός ότι τους «πήραν χαμπάρι» προκάλεσε εκτός από απελπισία και κινήσεις – συναντήσεις σαν κι αυτή του Σαββάτου λένε οι πληροφορίες, μεταξύ Καλαντζή – Φρούσιου και Δαλιβίγκα (συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς μαζί με τον Χρήστο Μπαραφάκα) , ώστε να χαραχθεί νέα τακτική, αλλά και μία βιαστική και άκαιρη ανακοίνωση ονομάτων από τον συνδυασμό Φρούσιου, γεγονός που επιβεβαίωνει ότι τώρα προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο νυν Δήμαρχος δεν είναι πίσω και από τους δύο συνδυασμούς!

Ο κόσμος όμως της Νεμέας, ιδίως μετά και από την τελευταία αποχώρηση, είναι πια πολύ δύσπιστος. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως οι «Νέοι», όπως και ο συνδυασμός Φρούσιου, προικοδοτήθηκαν από τον Κώστα Καλαντζή με εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους του ή υποψηφίους του στις εκλογές του 2014. Αυτή η «προίκα» αποτελεί και τη βάση για το εκλογικό προξενιό που φαίνεται πως είναι σε τελική μορφή πια και το οποίο λέγεται ότι οδήγησε και στις αποχωρήσεις που προαναφέρθηκαν.

Τι συμβαίνει τελικά;

Υποψηφιότητες με αφετηρία την προσφορά στη Νεμέα και τους ανθρώπους της;
Ή μία οργανωμένη συμπαιγνία, με στόχο στον πρώτο ή – και κυρίως -στον δεύτερο γύρο, να “παντρευτεί” ο “παλιός” Φρούσιος με το “νέο” Καραχοντζίτη και να διατηρηθεί η εξουσία από τους διάδοχους Καλαντζή ή και από τον ίδιο τον σημερινό δήμαρχο, πράγμα που άλλωστε επιβεβαιώνει και η προσπάθεια από το περασμένο Σαββατοκύριακο κατάρτισης από τους Φρούσιο και Καραχοντζίτη κοινού τοπικού ψηφοδελτίου στη Νεμέα όπως λένε ασφαλείς πληροφορίες;

*Η Χριστίνα Τσιορωτά είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤ1 και δημοσιογραφεί από το 2001 όταν και ολοκλήρωσε τις σπουδές της

korinthostv.gr