Κορινθία: Συνελήφθη 47χρονος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Κορινθία: Συνελήφθη 47χρονος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Κατασχέθηκαν 9.130 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 1.420 συσκευασίες λαθραίου καπνού κ.ά. 

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες (25.4.2019) το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας , ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί, εντόπισαν τον 47χρονο να κατέχει -20- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -60- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του, στην Κόρινθο Κορινθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

9.110 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 1.420 συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης
Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες λαθραίου καπνού, θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.