Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο γιος του αδικοχαμένου καμεραμάν απαντά στον Νίκα

«Στο DNA των Μεσσήνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα»

Ο γιος του 53χρονου αδικοχαμένου εικονολήπτη που σκοτώθηκε από «σαΐτα» στην Καλαμάτα, στιγματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους εορτασμούς για το φετινό Πάσχα στη Μεσσηνία, εξαπέλυσε επίθεση στον δήμαρχο της πόλης για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το έθιμο του σαϊτοπόλεμου. 

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έθιμο δεν είναι εύκολο να καταργηθεί, καθώς είναι χαρακτηριστικό των Καλαματιανών, και σε όποια προσπάθεια να σταματήσει θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Ο γιος του άτυχου εικονολήπτη έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«”Κύριε” Νίκα αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελίτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Την μητέρα μου την γνωρίζετε προσωπικά καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο αλλά και τον πατέρα μου λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του. Παρόλα αυτά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνίων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα… Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα.

Καλή επιτυχία “κύριε” δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές.

Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου».

Μετά τον μοιραίο τραυματισμό του εικονολήπτη χιλιάδες είναι τα σχόλια οργής και αγανάκτησης στα κοινωνικά δίκτυα με βασικό αίτημα την κατάργηση του εθίμου, που οδήγησε στον θάνατο έναν πατέρα δύο παιδιών. Επίσης, δεκάδες είναι οι καταγγελίες από κόσμο που βρέθηκε στον χώρο του πάρκινγκ Νέδοντα, όπου και διεξαγόταν ο σαϊτοπόλεμος, και καταγγέλλουν ελλιπή μέτρα ασφαλείας.