Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η πόλη του Άργους γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Πέτρο

Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Άργους τιμά τον προστάτης Άγιο Πέτρο επίσκοπο Άργους τον θαυματουργό. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 3 Μαΐου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου καθώς και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Σπάρτης Ευστάθιος , Άρτης Καλλίνικος , Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ὠρωπού Κυρίλλου, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας , Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος , ο επίσκοπος Τεγέας και βοηθός του Μαντινείας , Θεόκλητος κι ο τοπικός Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος .
 

Μετά το θείο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου , σε όλη την πόλη παιανιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής του δήμου Άργους Μυκηνών προς ευλογία των πιστών.

Κατά το πέρας του εσπερινού ο Πρωτοπρεσβυτερος και Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε του Μητροπολίτες της πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου Πέτρου.

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος , το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Αργούς με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π.Διολίτσης κα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ