Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ευαγγελία Παλυβού: Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέα Προοπτική»

Είναι μόλις 28 ετών και είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και την οινοποίηση μιας μεγάλης ποσότητας σταφυλιών, που προέρχεται από 400 στρέμματα αμπέλου. Η Ευαγγελία Παλυβού είναι η άξια συνεχίστρια της παράδοσης του κτήματος Παλυβού στην Αρχαία Νεμέα.

Ευαγγελία Παλυβού: Αποφάσισα να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, ως υποψήφια στο συνδυασμό «Νέα Προοπτική», του υποψήφιου Δημάρχου Νεμέας Απόστολου Καραχοντζίτη γιατί πιστεύω ότι η ευλογημένη γη της Νεμέας χρειάζεται σήμερα εκείνο το «παραπάνω» που της λείπει.




Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην ξεχωριστή γη της.
Σπούδασα Οινολογία και Αμπελουργία στη Γαλλία (Βουργουνδία).
Από το 2013 έχω αναλάβει την κύρια θέση της οινολόγου στο οινοποιείο μας.
Δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να αναζητώ το «κάτι παραπάνω» που προανέφερα.
Επιλέχθηκα να είμαι συντονίστρια των οινοποιείων στο πιο σπουδαίο πείραμα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Νεμέα με την αρωγή του Κέντρου Ερευνών «Δημόκριτος» και αφορούσε την ιχνηλασιμότητα και το DNA του Αγιωργίτικου μέσω των ισοτόπων του νερού.
Έτσι σήμερα μπορούμε από μια σταγόνα κρασιού να δούμε από τι σταφύλι προέρχεται και από ποια περιοχή .

Οι γονείς μου μου έμαθαν να θεωρώ υποχρέωση την προσφορά στον τόπο που με γέννησε και με ανάθρεψε, όπως έχει καθήκον -νομίζω – κάθε νέος άνθρωπος που αποφάσισε να μείνει στη γενέθλια γη.
Έχω ταξιδέψει, πάντα με τη Νεμέα στις αποσκευές μου, στην Ευρώπη, στην Αμερική και την Αυστραλία και πιστεύω ότι έχω προβάλει τον τόπο μας με τον τρόπο που του αξίζει και θα συνεχίσω να το κάνω ανελλιπώς .
Μιλάω δύο ξένες γλώσσες και προσέχω και σέβομαι την ελληνική.

Ζητώ την προτίμησή σας, που θα μου επιτρέψει να προσθέσω μια πέτρα στις χιλιάδες πέτρες που εδώ και αιώνες έχουν συνθέσει την ιστορία, την ομορφιά και την εντιμότητα αυτού του τόπου.

«Δουλεύουμε, κι ας μην υπάρχει αφέντης, σα βραδιάσει, να μας πλερώσει το μεροκάματο μας. Δεν ξενοδουλεύουμε, εμείς είμαστε οι αφέντες. Το αμπέλι τούτο της Γης είναι δικό μας, σάρκα μας κι αίμα μας».
Ασκητική – Ν. Καζαντζάκης