Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βουλή

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πέτρες, μπογιές και δακρυγόνα στο κτήριο της Βουλής. Με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αντιεξουσιαστική ομάδα αναφέρει ότι πρόκειται για πράξη που σχετίζεται με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, υπήρξε μια σύλληψη.



Αναλυτικότερα, ομάδα 15 ατόμων πραγματοποίησαν επίθεση με μπογιές, πέτρες και καπνογόνα στην Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:10.

Από τον σημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πέταξαν κόκκινες και μαύρες μπογιές προς το γραφείο του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Η ομάδα αγνώστων ανέβηκε από τα σκαλιά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και έφτασε στον φυλασσόμενο χώρο, δηλαδή στην επίσημη είσοδο του μεγάρου της Βουλής προς την πλατεία Συντάγματος.

Από εκεί πέταξαν ένα καπνογόνο και κόκκινες μπογιές στην είσοδο της Βουλής και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Καταδικάζει ο Βούτσης

Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι οξύνει το προεκλογικό κλίμα. Χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο για την αντίδραση της φρουράς του Κοινοβουλίου, ενημέρωσε ότι έγινε μια σύλληψη.

Η δήλωση Βούτση

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες, όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά, οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

» Δεν υπήρξαν εξ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναξαν, διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής, αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο.

» Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.

» Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο, απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει, είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες, οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο.

» Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν.

» Εν προκειμένω, δεν έχουμε κάτι τέτοιο, ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

mononews.gr