Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου περιφ. συμβούλου Γιάννη Ροτζιώκου

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Η χώρα μας έχει υποστεί σοβαρά και επώδυνα πλήγματα τα τελευταία χρόνια. Η ανάταξή της από το τέλμα που επέφερε η κρίση και το μνημόνιο θα είναι δύσκολη και επίπονη.



 

Χρειάζεται μια νέα αφετηρία. Αλλά η Κορινθία και η Πελοπόννησος χρειάζεται να είναι στην εμπροσθοφυλακή αυτής της προσπάθειας. Ο λαός δε μπορεί να ανεχθεί πλέον την υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου αλλά και την ταπείνωση της χώρας.
Η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα βρίσκεται σε στάσιμη κατάσταση με αρνητικές συνέπειες. Η αδράνεια και η έλλειψη αυτοπεποίθησης κυριαρχούν σε όλους τους τομείς στη χώρα μας. Η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε καταστροφική στασιμότητα. Η ανεργία συντρίβει τη νεολαία και η μείωση της αγοραστικής δύναμης πιέζει αφόρητα τα νοικοκυριά. Τα χρέη του δημόσιου τομέα υπονομεύουν το μέλλον της χώρας. Η βιομηχανία συρρικνώνεται. Η γεωργική παραγωγή και η κτηνοτροφία έχουν εγκαταλειφθεί. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παραπαίουν. Το σύστημα υγείας και η δημόσια εκπαίδευση έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Η χώρα χρειάζεται μια νέα αφετηρία και η Πελοπόννησος και η Κορινθία πρέπει να είναι στην εμπροσθοφυλακή.

Σε αυτήν την κρίσιμη ώρα, η περιφέρεια χρειάζεται συνέχεια, αξιοπιστία και προοπτική με ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης για την οικονομία, την ανάπτυξη και τους θεσμούς. Ένα πρόγραμμα που να εμπνέει την ελπίδα στους νέους και να χαρακτηρίζεται από μέτρο και ρεαλισμό. Ένα πρόγραμμα που είναι μια συνολική πρόταση, για να ξεφύγουμε από το τέλμα, για να επανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία μας για νοικοκυροσύνη και πρόοδο. Ο Πέτρος Τατούλης και η «Νέα Πελοπόννησος» έχουν την αξιοπιστία και αποτελούν την εγγύηση ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.
Η Πελοπόννησος και η Κορινθία χρειάζεται συνέχεια και προοπτική για την ανάπτυξη και την ευημερία.

Με σχέδιο, επιμονή και έμπνευση. Η Κορινθία και η Πελοπόννησος πρέπει να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της για την ανάπτυξη και την ευημερία. Με ήπια τουριστική ανάπτυξη. Με προώθηση της γεωργικής παραγωγής υψηλής ποιότητας. Με τη βελτίωση των κοινωνικών και υγειονομικών υπηρεσιών. Με την υποστήριξη του πανεπιστημίου της και των σχολείων της.

Να “ανοίξει” θέσεις εργασίας. Να επαναφέρει το όραμα και την ελπίδα στους νέους. Να θέσει τις βάσεις της ευημερίας.

Αυτήν την προσπάθεια υπηρετώ με την υποψηφιότητά μου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Κορινθία και σας ζητώ να προσπαθήσουμε μαζί για την πατρίδα και για τη χώρα. Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε. Μαζί με τις κοινωνικές και αξιόπιστες δυνάμεις της Περιφέρειας, της Κορινθίας και της χώρας. Με τον Πέτρο Τατούλη και την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος». Με αξιοπιστία μπροστά.

Με φιλικά αισθήματα.
Γιάννης Ροτζιώκος