Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Δεν θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση – Συνεχίζουμε ως τις 30 Ιουνίου

Δεν θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πηγές του Μαξίμου, ενόψει των πρόωρων εκλογών, που προανήγγειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.




 

Συγκεκριμένα τονίζουν ότι: «Πάμε σε πρόωρες εκλογές. Μια φόρα μόνο ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Το Σεπτέμβριο του 2015. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση, και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή. Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα στις 7 το απόγευμα αναμένεται ευρεία σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου θα μιλήσει ο κ. Τσίπρας.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Τσίπρα να ζητά πρόωρες εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το βράδυ της Κυριακής και να μην περιμένει να ξημερώσει η Δευτέρα. Η ημερομηνία που είναι η πιο πιθανή για την διενέργεια των εθνικών εκλογών είναι η 30η Ιουνίου.

madata.gr