Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατούλης: Την Κυριακή οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου μακριά από κομματικές γραμμές

Είμαι ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» του Γιάννη Σαραντάκου και του Ιορδάνη Χασαπόπουλου στο Open Tv, ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε τις κεντροδεξιές του ρίζες, καθώς και το ότι είναι ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Το ερώτημα για τον Πέτρο Τατούλη είναι ένα, θα πάμε μπροστά, συνεχίζοντας το υπάρχον έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ή θα πάμε πίσω χωρίς κανένα πρόγραμμα;
 

Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου;

«Είμαι και εγώ ιστορικό στέλεχος της ΝΔ. Συμμετείχα σε όλες τις διαδικασίες με απόλυτη αφοσίωση στην κεντροδεξιά ιδεολογία. Ήμουν πολιτικός που έπαιρνα θέση σε πολλά κρίσιμα θέματα. Θεωρώ ότι ο δικός μου πολιτικός βίος δεν συνάδει με τον πολιτικό βίο των υπολοίπων».

«Νομίζω ότι το κρίσιμο ερώτημα που θέλουν να απαντήσουν οι πολίτες είναι το εξής. Θα συνεχίσουν να εμπιστεύονται την σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας για τον δρόμο που έχει χαράξει για την Περιφέρειά μας, μία Περιφέρεια που την βρήκαμε στο μηδέν και την έχουμε κάνει μία ισότιμη Περιφέρεια στην Ευρώπη ή θα πάει πίσω σε μία προσωπικότητα που δεν έχει καμία απολύτως εμπειρία και δεν έχει προτείνει απολύτως κανένα πρόγραμμα, δεν υπερασπίζεται απολύτως τίποτα».

Θέλουμε Περιφερόμενο Περιφερειάρχη με κομματικά δεκανίκια ή Περιφερειάρχη των Πολιτών;

Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε ακόμη την πάγια αντίληψή του ότι η απόφαση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι απόφαση των πολιτών και όχι των κομμάτων, ανεξάρτητη από χρώματα. Σε ερώτημα για τον απερχόμενο Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα τόνισε:

«Τον περιφέρουν γύρω- γύρω στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να γνωρίσει τα μέρη και του τόπους. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς ποτέ έναν άνθρωπο που δεν σου παρουσιάζει μία ολοκληρωμένη πρόταση. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει απολύτως τίποτα. Το μόνο που ακούμε είναι έναν καταγγελτικό λόγο, ένα λόγο λαϊκισμού εξαιρετικά ακραίο.  Θέλω να πω και για το θεσμικό ατόπημα. Δεν μπορεί να γυρίσει μόνος του. Όπου και να πάει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε όλες τις πόλεις, σε όλους τους τόπους χρειάζεται δίπλα του να έχει ή τον πρόεδρο της Ν.Δ. ή τον τέως πρωθυπουργό  ή κάποιο πολιτικό πρόσωπο. Αυτό είναι ένα κρίσιμο θεσμικό πρόβλημα, είναι ένα πρόβλημα που τους πολίτες τους ενοχλεί και έχει  να κάνει με τον τρόπο που οι πολίτες δικαιωματικά και συνταγματικά πρέπει να αποφασίσουν ενσυνείδητα για τις δικές τους επιλογές. Είμαι σίγουρος ότι οι Πολίτες θα αποφασίσουν μόνο για το μέλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για τίποτα άλλο».

Δείτε τη συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη: