Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπάς πέταξε κέρματα από το δίσκο σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα μάλλον… ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής χωρίς πάντως να είναι ικανό δυναμιτίσει το καλό κλίμα των εκλογών.

Το καταγγέλλει η νέα Πρόεδρος της Κοινότητας Φλατσίων Μαρίνα Τσόρη και το επιβεβαιώνει ο παθών Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης.



 

Αφορά τον Ιερέα της Κοινότητας Κοινής Νικόλαο Λιαδή, που τελούσε σήμερα μνημόσυνο στην Εκκλησία των Φλατσίων, όταν παρόντος του Βουλευτή Α. Μιχαηλίδη κατέβηκε από το ιερό βήμα πλησίασε τον Βουλευτή, πήρε από τον δίσκο στο παγκάρι μια χούφτα με κέρματα και τα πέταξε στο πρόσωπο του φωνάζοντας. Προδότη πάρε τα 30 αργύρια που πούλησες την Μακεδονία.

Εννοείται ότι υπήρξε αντίδραση από το εκκλησίασμα ενώ ο Βουλευτής προτίμησε να εξέλθει του Ιερού Ναού.

Σε ερώτημα προς τον Βουλευτή ο Ανδρέας Μιχαηλίδης απάντησε ότι δεν περίμενε μια τέτοια πράξη μέσα στον Ναό και με τον Ιερέα να φοράει τα άμφια του.

Νομίζω, μας είπε, ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη πουθενά στην χώρα μας. Δεν θα με πείραζε αν μετά την Λειτουργία ο Ιερέας σε προσωπικό επίπεδο εξέφραζε την δυσαρέσκεια του.

Από την μεριά του ο Αρχιερατικός Επίτροπος που ρωτήθηκε, απάντησε ότι ρωτώντας τον Ιερέα του απάντησε πως υπήρχε μια οικειότητα μεταξύ του ιδίου και του Βουλευτή με αποτέλεσμα ο πρώτος να υπερβεί τα όρια.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Ιερέας της Κοινής, που καλύπτει και τις ανάγκες των Φλατσίων, πρώην ναυτικός είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος και μέχρι τώρα δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα ακραίας συμπεριφοράς.

Για το θέμα ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Χίου απάντησε τα εξής: Μας στεναχωρούν κάποιες αποφάσεις αλλά σεβόμεθα και αγαπούμε τα πρόσωπα γιατί είναι εικόνες Θεού.

alithia.gr