Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κορινθία: Παράταση υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Επιπλέον περιθώριο 100 ημερών έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε 19 περιοχές της χώρας για να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο. Πρόκειται για 12 περιοχές όπου η εξάμηνη παράταση που προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο έληξε τη Δευτέρα αλλά και για 7 περιοχές που το εξάμηνο λήγει σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου.



 

Η παράταση αυτή δόθηκε με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή και είναι καθ’ οδόν προς το Εθνικό Τυπογραφείο. Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω παράταση δίνεται κατά περίπτωση- με υπουργική απόφαση- ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά για κάθε περιοχή ξεχωριστά και δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες.

Οι περιοχές στις οποίες δόθηκε παράταση και αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίζονται σε δύο ομάδες:
– Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει 12 περιοχές: Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Μέγαρα και Οινόη.

– Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει επτά περιοχές όπου το προβλεπόμενο εξάμηνο λήγει στις 17 Ιουνίου: Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία (Β’ Τμήμα), Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο κτηματογράφησης της Π.Ε. Κορινθίας, γνωστοποιεί τις ημερομηνίες μέχρι τις οποίες μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις τους: