Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Κορινθία (VIDEO)

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Κορινθία παρουσιάστηκε από την ΤΕ Κορινθίας του Κόμματος. Την παρουσίαση έκανε η Γραμματέας της ΤΕ Κική Νανοπούλου, τονίζοντας ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο αγωνιστικό, ανανεωμένο με ανθρώπους που ξέρουν όχι μόνο τα προβλήματα του λαού αλλά βρίσκονται κάθε μέρα, όλα τα χρόνια, μπροστά στις μάχες μέσα από σωματεία, συλλόγους και φορείς του λαϊκού μας κινήματος.
 

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι:

  • Αλωνιστιώτης Τάκης, συνταξιούχος, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Κορινθίας.
  • Καζακοπούλου Ανθίππη, λογίστρια που ζει και εργάζεται στην Κόρινθο. Μέλος του Συλλόγου Γυναικών Κορίνθου, έχει δραστηριοποιηθεί σε Συλλόγους Γονέων και στο Κοινωνικό Ιατρείο.
  • Κελλάρης Γιάννης, εργαζόμενος στη ΔΕΥΑ Σικυωνίων και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ. Είναι μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ.
  • Λάμπας Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Μπόζνος Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι. Έχει δραστηριοποιηθει μέσα από το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας και παράλληλα ασχολείται με τη μουσική.
  • Τζέκου Βιβή, ήταν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Κόρινθο και εκλέχτηκε ως δημοτικός σύμβουλος. Εργάζεται ως μηχανικός υπολογιστών σε ιδιωτική εταιρεία.

Στην ομιλία της, η Κική Νανοπούλου αναφέρθηκε για τα διλήμματα που εγκλωβίζουν τον λαό μεταξύ των δύο μονομάχων και που όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα μεγαλώνουν, τονίζοντας:

«Εμείς καλούμε το λαό στις εκλογές στις 7 Ιούλη να αποφασίσει με βάση το τι πραγματικά έχει ανάγκη την επόμενη μέρα. 

Για τον λαό, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που είναι σταθερή και μόνιμα δίπλα του, που θα μάχεται για τα δικαιώματα μέσα και έξω από τη Βουλή. Το ΚΚΕείναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, είναι εκείνο που αποτέλεσε πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού. 

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ μοιράζονται το ίδιο σχέδιο, που λέει ότι η λύση, η διέξοδος για τον λαό θα έρθει μέσα από την περίφημη ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας. Μη δώσετε κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διακυβέρνηση και τις συμμαχίες του, όχι μόνο δεν “ξεμπέρδεψε με το παλιό”, αλλά το “ξέπλυνε” και το ανέστησε.

Ο λαός να μην επιστρέψει σε παλιές δοκιμασμένες και χρεοκοπημένες επιλογές, να αξιοποιήσει την πείρα του από τις αυταπάτες, τις ψεύτικες προσδοκίες και την πολιτική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφέρθηκε στα «κόμματα μιας χρήσης» που, αφού ως συστημικοί χρήσιμοι παίξουν το ρόλο του στηρίγματος, του αναχώματος και της εκτόνωσης, σβήνουν ή επιστρέφουν στη μήτρα τους. Υπογράμμισε τον στόχο για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής από ευρύτερα λαϊκά στρώματα που πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο και μπροστά στις εθνικές εκλογές. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία να πετάξουν έξω από τη Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευμα.

Αναφερόμενη στη νεολαία είπε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος, η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική και ανατρεπτική. Οι κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες αλλά τους αγώνες, με συνέπεια, στηρίζει μόνο το ΚΚΕ.

Κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα στο λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ, για να μπορεί να χαμογελά το βράδυ των εκλογών. Για να τονώσουμε την αισιοδοξία του λαού μας, για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη διεκδίκηση. Για να πάρουμε δύναμη που θα επιστρέφει κάθε μέρα στον λαό.