Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Όλα τα ονόματα

Στην ανακοίνωση των τελικών ψηφοδελτίων Επικρατείας προχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, δεύτερη η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τρίτος ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης και τέταρτος ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Στην τελευταία τιμητική θέση, η συγγραφέας, Ρέα Γαλανάκη.



 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι υποψήφιοι είναι:

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ), Συγγραφέας

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ), Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Υπουργός Επικρατείας

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Οικονομολόγος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ-ΠΑΝ), Δημοσιογράφος

ΜΟΣΚΩΦ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, πρώην Υφυπουργός Εργασίας

ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΚΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ), πρώην Ευρωβουλεύτρια

ΚΑΛΔΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Μουσικοσυνθέτης –Εικαστικός

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ , Βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

ΓΑΛΑΝΑΚΗ–ΚΟΥΒΕΛΑ ΡΕΑ, Συγγραφέας

Το Επικρατείας της ΝΔ
Με υψηλούς συμβολισμούς, αλλά και με αντίστοιχη ανανέωση όπως σε όλα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ανακοινώθηκαν και τα πρόσωπα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου και τον διακεκριμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ο οποίος θα βρίσκεται στην τελευταία τιμητική 12η θέση, στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν:

Στη 2η θέση η πρώην υπουργός κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

Στην 3η θέση ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ως επικεφαλής των συμβούλων του κ. Μητσοτάκη, μετείχε ενεργά στην κατάρτιση της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης της ΝΔ.

Στην 4η θέση ο πολιτικός ερευνητής και αναλυτής, Διδάκτορας δημοσίων πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος,

Στην 5η θέση ο Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Ταραντίλης ο οποίος έχει βραβευθεί για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις και στην 6η θέση ο Πρόεδρος της Δράσης και Οικονομολόγος, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στις υπόλοιπες 6 θέσεις -στις λεγόμενες μη εκλόγιμες- βρίσκονται οι:

Στην 7η θέση βρίσκεται η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και διακεκριμένη πνευμονολόγος κ. Μίνα Γκάγκα και στην 9η θέση ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του κέντρου Υγείας Αρεόπολης ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης για το 2019.

Στην 8η θέση βρίσκεται η κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου, Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πρώην Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τέλος, στην 10η και 11η θέση είναι οι κυρίες Βασιλικής Λοΐζου και Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου. Η κ. Λοίζου, στέλεχος με επιτυχημένη πορεία στη Δημόσια Διοίκηση και η κ. Τριανταφυλλοπούλου, καταξιωμένη επαγγελματίας στον κλάδο του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα.

thetoc.gr