Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

22 λόγοι για να ψηφίσουμε στις 7 Ιουλίου

του Δημήτρη Πιέτρη

Θέλουμε να βγει ο τόπος από τη μιζέρια. Θέλουμε να αποδείξουμε πως η Ελλάδα της κρίσης που γνώρισες δεν είναι η μόνη Ελλάδα που υπάρχει. Γιατί αξίζεις πολύ καλύτερα.




 

Αξίζει λοιπόν για την αλλαγή στην Ελλάδα, να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας και τι ψηφίσαμε σε προηγούμενες εκλογές.
Τα σημεία του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που πιστεύω ότι μπορούν να εφαρμοστούν και να αλλάξουν άμεσα την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής μας:
1 Ο κατώτατος μισθός με τη ρήτρα ανάπτυξης που προβλέπουμε, θα φτάσει σε μια τριετία τα 730 ευρώ.

2 Ενισχύουμε το θεσμό πρακτικής άσκησης φοιτητών σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε συναφή με τις σπουδές αντικείμενα.
3 Μειώνουμε τον συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 20% μέσα σε δύο χρόνια και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.
4 Καθιερώνουμε την ηλεκτρονική υπογραφή για πολίτες και επιχειρήσεις
5 Ενισχύουμε τις περιπολίες στις γειτονιές, με ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
6 Μειώνουμε τον ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα. Και διατηρούμε βέβαια τον υπερμειωμένο συντελεστή του 6% ως έχει.
7 Καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
8 Διατηρούμε το αφορολόγητο και μειώνουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες) από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
9 Τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους. Εκείνοι που θα παραμείνουν στη χώρα μας θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.
10 Καθιερώνουμε ένα νέο, οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες, που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Με ενημέρωση των πολιτών (μέσω SMS ή email) για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, και αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές.
11 Εισάγουμε επαγγελματικό μάνατζμεντ στα δημόσια νοσοκομεία.
12 Εφαρμόζουμε πλήρως και αδιαπραγμάτευτα τον αντικαπνιστικό νόμο.
13 Δίνουμε 2000 ευρώ επίδομα για κάθε παιδί και αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
14 Συνδέουμε αμέσως τα πανεπιστήμια με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Τα πτυχία θα αποκτήσουν επιτέλους αντίκρισμα.
15 Προσφέρουμε ισχυρά κίνητρα σε όσους ξένους επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο φορολογικής κατοικίας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν επενδύσει σε ακίνητη περιουσία στη χώρα μας.
16 Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.
17 Καθιερώνουμε λευκό μητρώο επιχειρήσεων και επιβραβεύουμε με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται την εργατική νομοθεσία.
18 Παρέχουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία τους, είτε με επιπλέον ασφαλιστικά συμβόλαια υγείας & σύνταξης, είτε και με συμμετοχή στα κέρδη, είτε με ειδικά προγράμματα απόκτησης μετοχών.
19 Δεσμευόμαστε πως κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού: Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, χορηγούμε μηνιαίο κουπόνι € 180, για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.
20 Ανασχεδιάζουμε τις διαδικασίες, ώστε οι πολίτες να μπορούν να πραγματοποιούν πολλές από τις συναλλαγές ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους και 24 ώρες το 24ωρο.
21 Προωθούμε την παρουσία των ασφαλιστικών εταιρειών, συνδυαστικά με τον κρατικό ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ, για την κάλυψη των ζημιών στους παραγωγούς, ειδικά τις ζημιές που προέρχονται από τις κλιματικές αλλαγές, ώστε η σοδειά να ασφαλίζεται για τους πραγματικούς κινδύνους, τα ασφάλιστρα να είναι πιο ορθολογικά και οι αποζημιώσεις στην ώρα τους.
22 Προχωράμε άμεσα για όλο το τουριστικό πακέτο, εστίασης και διαμονής στην μείωση του ΦΠΑ στο 13%, και σε επόμενο στάδιο στο 11%, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

pietris