Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θ. Βασιλακόπουλος: Υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας με το ΜέΡΑ25

Ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος, από το Λεόντιο Νεμέας, υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας με το ΜέΡΑ25 – Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής.

O Γιάνης Βαρουφάκης, συνιδρυτής του πανευρωπαϊκού DiEM25, ηγήθηκε της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης του ελληνικού κόμματος ΜέΡΑ25, η οποία έλαβε χώρα την 26η Μαρτίου του 2018, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του κινήματος, προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με τη συμμετοχή φορέων της ελληνικής κοινωνίας. Το τρίπτυχό μας: Ευρωπαϊκός Διεθνισμός – Οικονομικός Ορθολογισμός – Κοινωνική Απελευθέρωση. Όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες μας αποφάσεις, έγινε ψηφοφορία για την επιλογή του ονόματος του κόμματός μας, όπου συμμετείχαν μέλη μας απ’ όλη την Ευρώπη. Αυτό άλλωστε είναι το «διαφορετικό» που φέρνει το DiEM25 στη πολιτική ζωή της Ελλάδας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών: τον αυθεντικά ριζοσπαστικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό διεθνισμό που εντός του κινήματός μας τουλάχιστον, έχει ήδη γίνει πραγματικότητα.




Βασιλακόπουλος Θοδωρής, Φιλόλογος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λεόντιο Κορινθίας. Είμαι απόφοιτος του Λυκείου Νεμέας και του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΑΠ στην Εκπαιδευτική Έρευνα. Από 1992 δουλεύω ως φροντιστής στην Κόρινθο και τη Νεμέα. Συνέταιρος στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Πρότυπη Παιδεία» στην Κόρινθο. Είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του Ν. Κορινθίας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών (ΟΕΦΕ) και γραμματέας της ΟΕΒΕ Κορινθίας. Διατέλεσα για πολλά χρόνια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (2014 -2015). Από το ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησα το καλοκαίρι του 2015 μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την αποδοχή της χρεοδουλοπαροικίας της χώρας. Εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και ενεργό μέλος πολλών συλλογικοτήτων που ασχολούνται με τα κοινά της Κορινθίας.

www.kor-mera25.gr