Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κατερίνα Φαρμάκη: Κρίσιμη και Χρήσιμη η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝ.ΑΛ.

”Τα θετικά και αισιόδοξα μηνύματα από τις Κορίνθιες και τους Κορίνθιους με γεμίζουν με δύναμη, αλλά και ευθύνη”

Για μια πολιτική με ελπίδα και προοδευτικό πρόσημο

Σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές, η υποψήφια βουλευτής Κορινθίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ. Κατερίνα Γκέκη – Φαρμάκη, αναφέρεται στο διακύβευμα αυτής της αναμέτρησης, στην Κορινθία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, κάνοντας και μια εκτίμηση για το ποσοστό του Κινήματος στις κάλπες. Παράλληλα απαντά σε όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη μετεκλογική συνεργασία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη Ν.Δ. , ενώ δεν παραλείπει να μιλήσει από καρδιάς για τα αισιόδοξα μηνύματα που δέχεται όλες αυτές τις μέρες από παλιούς και νέους ψηφοφόρους του Κινήματος στο νομό μας.
 

  • Κυρία Φαρμάκη, ξεκινώ αυτή τη συνέντευξη μαζί σας με την κλασσική ερώτηση: Γιατί ξανά υποψήφια βουλευτής Κορινθίας;

Έχω τη δύναμη και τη θέληση να είμαι παρούσα. Κράτησα και κρατάω ψηλά αρχές και αξίες χωρίς καμία έκπτωση και είμαι και πάλι υποψήφια, επειδή μπορώ να κοιτάω τις Κορίνθιες και τους Κορίνθιους στα μάτια και να τους λέω ότι θέλω να προσφέρω όπως έκανα πάντα. Και αυτή η προσφορά θέλω να είναι προς όφελος της Κορινθίας και των πολιτών της. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγους που είμαι στο ψηφοδέλτιο Κορινθίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

  • Ποιο θεωρείται ότι είναι το κυριότερο διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης;

Στις εκλογές οι πολίτες πρέπει σκεφτούν σοβαρά και να αποφασίσουν κατ΄ αρχήν, ποια ήταν η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα ζωντανή μακριά από μια άτακτη χρεωκοπία, η παράταξη που δεν δείλιασε στα δύσκολα και δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος. Κι αυτή είναι η παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Το διακύβευμα λοιπόν αυτών των εκλογών είναι η καθαρή έκφραση του προοδευτικού χώρου που εκπροσωπούμε, να βγει ενισχυμένο το Κίνημα από αυτή τη μάχη, ώστε να υπάρχει ελπίδα με προοδευτικό πρόσημο και με προοδευτικές πολιτικές.

  • Υπάρχουν στην Κορινθία πάρα πολλοί αγρότες που ασχολούνται με την παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα. Επειδή κατάγεστε κι εσείς από αγροτική περιοχή, με ποιο τρόπο μπορεί να συμβάλλει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΑΛ μέσα από το πρόγραμμά του για την επίλυση αυτών των προβλημάτων;

Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και είμαι σε συνεχή επαφή με ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Τα προβλήματα είναι τεράστια. Επί 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλύσει τον πρωτογενή τομέα με μια φοροληστρική και εισφοεισπρακτική πολιτική, χωρίς καμία μέριμνα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Σε βαθμό μάλιστα που να έχει καταστήσει σχεδόν απαγορευτική στους αγρότες μας τη δυνατότητα παραγωγής.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. έχει συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν στη μείωση του φόρου του αγροτικού εισοδήματος και της φορολογίας των ενισχύσεων, στην αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, στη μείωση του κόστους παραγωγής με άμεσα μέτρα όπως την καθιέρωση της κάρτας του αγροτικού πετρελαίου, στη θέσπιση κινήτρων για την προώθηση ισχυρών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, στην επικαιροποίηση του πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ για άμεσες αποζημιώσεις και πολλά άλλα. Οι αγρότες και ο πρωτογενής τομέας πρέπει να ενισχυθεί κι αυτό θα είναι από τις βασικότερες επιδιώξεις μας.

  • Θεωρείτε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΑΛ μπορεί να ανατρέψει τα ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις; Ποια είναι η πρόγνωσή σας σε σχέση με το ποσοστό των Ευρωεκλογών;

Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι το ποσοστό μας θα είναι υψηλότερο από αυτό των Ευρωεκλογών. Υπήρξαν πολίτες του κεντροαριστερού χώρου που ψήφισαν πιο «χαλαρά» στις Ευρωεκλογές, επιλέγοντας τη Ν.Δ. μόνο και μόνο για να τιμωρήσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Στις βουλευτικές εκλογές όμως, αυτός ο κόσμος θα πρέπει να αποφασίσει για το εσωτερικό της χώρας και την επόμενη διακυβέρνηση. Και οι μέχρι τώρα επαφές που έχω κάνει με εκατοντάδες πολίτες και φορείς, συγκλίνουν σε αυτό που έχω πει καιρό τώρα. Οι προοδευτικοί πολίτες θέλουν ενισχυμένη την κεντροαριστερά ως τον αντίπαλο πόλο σε μια δεξιά και συντηρητική διακυβέρνηση. Θέλουν ενισχυμένο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. –ΚΙΝ.ΑΛ. κι αυτό νομίζω ότι θα εκφραστεί και στην κάλπη της Κυριακής.

  • Η βασικότερη όμως κατηγορία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μετεκλογικά θα συνεργαστείτε με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση. Τελικά τι θα κάνετε αν σας ζητηθεί κάτι τέτοιο;

Αυτή η «καραμέλα» του κ. Τσίπρα καθ΄όλη τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου έλιωσε άδοξα για τον ίδιο και το κόμμα του. Όπου βρισκόταν, βασικό του μέλημα ήταν να… «ενημερώσει» το ακροατήριό του ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα συμμαχήσει ή θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ. Μάλλον ήθελε με τον τρόπο αυτό να απολογηθεί στους πρώην ψηφοφόρους που τον πίστεψαν, επειδή με τις δικές του προσωπικές πολιτικές επιλογές έγινε ο καλύτερος χορηγός υπέρ της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη!

Το δικό μας στοίχημα είναι να απεγκλωβίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους προοδευτικούς πολίτες από τα κάλπικα διλήμματα του δήθεν δίπολου ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. Η πόλωση δεν περνάει πια κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης. Σαν ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. σταθήκαμε απέναντι στο «γαλάζιο κύμα» που προκάλεσε η πολιτική αυτής της κυβέρνησης.

Όπως επεσήμανε η πρόεδρός μας Φ. Γεννηματά, σαν δύναμη σταθερότητας και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες. Χωρίς όμως να μας ενδιαφέρουν οι κυβερνητικές  καρέκλες και πάντα σύμφωνα με το δικό μας πρόγραμμα. Οι μόνοι τομείς στους οποίους μπορούμε να συνδράμουμε, θα είναι αυτοί της αλλαγής του εκλογικού νόμου, της ολοκλήρωσης της Συνταγματικής αναθεώρησης, τα Εθνικά θέματα και βεβαίως της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για να αλλάξουν οι όροι της συμφωνίας.

  • Επειδή έχετε πολύ καλές σχέσεις διαχρονικά με όλους τους προέδρους που πέρασαν από την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως και σήμερα με τη Φώφη Γεννηματά, λένε κάποιοι ότι η Κατερίνα Φαρμάκη δεν θα μπορέσει να «συγκρουστεί» -αν χρειαστεί -, με το κόμμα της για ένα μείζον θέμα που θα αφορά τα συμφέροντα της Κορινθίας. Εσείς τι απαντάτε;

Εγώ απαντώ ότι αυτό το έχω ήδη κάνει, σε μια εποχή μάλιστα που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν παντοδύναμο σε όλη τη χώρα. Μπορεί να είμαι και να εκφράζομαι μέσα από το Π.ΑΣΟ.Κ. όλα αυτά τα χρόνια, αλλά για μένα, πρωταρχικός σκοπός και στόχος είναι το συμφέρον της Κορινθίας και των πολιτών της. Από αυτούς παίρνω την εντολή να τους εκπροσωπήσω, τις δικές τους ανάγκες και τα δικά τους προβλήματα προωθώ προς επίλυση, αυτοί μου έδιναν και μου δίνουν πάντα τη δύναμη να είμαι παρούσα ακόμα και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις κι αυτούς θα συνεχίσω να τιμώ. Η απάντησή μου λοιπόν είναι ότι, αν χρειαστεί , σαφώς και θα «συγκρουστώ» ακόμα και με το κόμμα μου για να απαιτήσω λύσεις σε μείζονα θέματα που απασχολούν τους συμπατριώτες μου. Εγώ προσωπικά άλλωστε, δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω διαφορετικά…

  • Ποια είναι τα μηνύματα που έχετε πάρει όλες αυτές τις μέρες που περιοδεύετε σε πολλά μέρη του νομού μας, τόσο από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που τους ξέρετε και σας ξέρουν πολύ καλά, όσο και από τους απλούς ψηφοφόρους της Κορινθίας;

Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι διαχωρισμοί μεταξύ απλών ψηφοφόρων και στελεχών. Όλοι έχουν συμβάλλει διαχρονικά για αυτή την παράταξη με τον δικό τους τρόπο. Σαφώς υπάρχουν στελέχη που έδωσαν πάρα πολλά στις μεγάλες μάχες. Και επειδή όπως είπατε, με ξέρουν και τους ξέρω πολύ καλά, γνωρίζουν και οι ίδιοι προσωπικά ότι τους σέβομαι και τους εκτιμώ πάρα πολύ.

Ιδιαίτερα αυτούς, που στις δύσκολες στιγμές για το κόμμα, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δεν λύγισαν και δεν κιότεψαν. Και είναι πολλοί αυτοί. Είμαστε λοιπόν στην ίδια «συνομοταξία». Βάλαμε πλάτη στα δύσκολα, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι, είτε έκαναν κριτική εκ του ασφαλούς, είτε αποχώρησαν έστω και προσωρινά μέχρι να διαλυθεί ο «κουρνιαχτός», είτε είχαν αποστασιοποιηθεί. Είναι πάντως πολύ θετικό, ότι αρκετοί απ΄ αυτούς επέστρεψαν και ενστερνίζονται τις θέσεις μας και τις απόψεις μας για την επόμενη μέρα.

Τα μηνύματα που παίρνω προσωπικά είναι πολύ θετικά και αισιόδοξα. Μου δίνουν δύναμη, αλλά παράλληλα και ευθύνη. Με γεμίζουν σαν άνθρωπο, σαν πολιτικό και σαν Κορίνθια. Μου δηλώνουν τη στήριξή τους και οι περισσότεροι μου λένε ότι αυτό το κάνουν ακριβώς επειδή κράτησα αυτή τη σταθερή στάση όλα αυτά τα χρόνια. Επειδή ήμουν πάντα εκεί, ακόμα και στα πολύ δύσκολα. Και να ξέρετε ότι οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έχουν ζήσει μεγάλες και ιστορικές στιγμές ως συνοδοιπόροι με αυτό το κόμμα, αυτά τα εκτιμούν και τα μετράνε πάρα πολύ.

Εγώ το μόνο που τους λέω είναι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ένα ευχαριστώ που ίσως είναι πολύ λίγο για να εκφράσει όλα όσα έχουν  κάνει κάποιοι άνθρωποι και για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και για μένα προσωπικά. Γι΄ αυτό δηλώνω κατηγορηματικά, ότι αυτούς τους ανθρώπους θα τους έχω πάντα πολύ ψηλά. Και στη ζωή μου και στη διαδρομή μου και κυρίως στην καρδιά μου.

Κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ….

Την Κυριακή λοιπόν επιστρέφουμε στη λογική.

Η ψήφος στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος.

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ,  ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΔΥΝΑΤΑ

Για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, για την ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ.

Κατερίνα Φαρμάκη
Υποψήφια Βουλευτής
Κίνημα Αλλαγής
Νομός Κορινθίας
πρώην Βουλευτής