Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας είναι ο μόνος πρωθυπουργός στην Ιστορία που ανέτρεψε έναν λαό

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πρωθυπουργός στην Ιστορία που ανέτρεψε έναν λαό» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα TV, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.




 

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη νύχτα του δημοψηφίσματος του 2015 και στην παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

«Όταν παραιτήθηκα στις 6 Ιουλίου του 2015 είχα γράψει στην επιστολή παραίτησής μου στις 6 το πρωί γνωρίζω ότι θα τραβήξω πάνω μου το μίσος των δανειστών και της εγχώριας ολιγαρχίας που τους εκπροσωπεί. Να ξέρετε, είχα πει στους Έλληνες πολίτες, ότι θα φέρω στο πέτο μου το μίσος τους ως μετάλλιο τιμής» ανέφερε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Δεν τα κατάφερα να βοηθήσω την Ελλάδα. Προσπάθησα να βοηθήσω την Ελλάδα. Στόχος μου ήταν ένας: το κούρεμα του χρέους. Αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν το σωστό. Είχα τα μέσα να το κάνω. Ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία, οι συν αυτώ, δεν μου επέτρεψαν να τα χρησιμοποιήσω. Είμαι πεπεισμένος ότι αν μου το είχαν επιτρέψει θα το είχα επιτύχει» τόνισε για να καταλήξει:

«Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πρωθυπουργός στην Ιστορία, ο οποίος έχει ανατρέψει έναν λαό. Ο κ. Τσίπρας ανέτρεψε εκείνο το Όχι εκείνο το βράδυ».