Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίδομα ΜΗ ΨΗΦΟΥ! – Άρθρο

του Σπύρου Στάμου*

Η απαξίωση της πολιτικής τα τελευταία χρόνια οδηγεί πολλούς πολίτες να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Είτε γιατί έχουν την αίσθηση ότι τίποτα δεν θα αλλάξει ότι και να ψηφίσουν, είτε γιατί κανένα κόμμα δεν τους εκφράζει. Η αποχή ήταν 44% στις προηγούμενες βουλευτικές και σχεδόν 42% στις τελευταίες ευρωεκλογές.




 

Ένα τεράστιο κομμάτι του εκλογικού σώματος δεν αντιπροσωπεύεται.

Είναι λοιπόν κατακριτέες και υποκριτικές οι δηλώσεις όπως: δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία, η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και λοιπά.

Ποια δημοκρατία? Έχουμε δήμο (το σύνολο των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα) και κράτος (δύναμη, εξουσία, κυριαρχία) χωριστά.

Είναι καθήκον μιας υγιούς αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας να εκφράζει όλους τους πολίτες.

Άρα το σωστό είναι, όσοι πολίτες θεωρούν ότι κανένα κόμμα και κανένας βουλευτής της περιφέρειάς τους δεν τους εκφράζει, να ρίξουν ΛΕΥΚΟ και τα λευκά να προσμετρηθούν σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο στις αντίστοιχες ΚΕΝΕΣ ΕΔΡΕΣ στη Βουλή. 10% λευκό πχ 270 έδρες στη Βουλή.

Έτσι θα έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα να πιέσουν το πολιτικό σύστημα ώστε να βρει τρόπους ή να δώσει ευκαιρίες σε νέους κομματικούς σχηματισμούς να εισέλθουν στην πολιτική ζωή.

Δυστυχώς το υπάρχον πολιτικό σύστημα, μηδενός εξαιρουμένου, δεν ενδιαφέρεται να εκφράσει αυτή τη μεγάλη μάζα πολιτών. Εάν ήταν δυνατόν μάλιστα, θα έδιναν και ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗ ΨΗΦΟΥ, για να μην πηγαίνει να ψηφίζει ο κόσμος και να παίζουν μπάλα ανενόχλητοι οι κομματικοί στρατοί.

Η Δημιουργία Ξανά! πρωτοπορεί με προτάσεις σαν κι αυτή αλλά είναι αποκλεισμένη από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Οι προτάσεις μας δεν γίνονται γνωστές.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες που αναζητούν την κοινή λογική και έναν απλό και κατανοητό πολιτικό λόγο. Προσπαθούμε να δώσουμε απαντήσεις στο διαχρονικό ερώτημα «πως θα αλλάξει αυτή η χώρα».

Δώστε μας λόγο και παρουσία στη Βουλή για να αρχίσει να αλλάζει κάτι επιτέλους.

Σπύρος Στάμου

Υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας

Δημιουργία Ξανά