Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θ. Βασιλακόπουλος: Γιατί λοιπόν με το ΜέΡΑ25 και το Γιάνη Βαρουφάκη;

Όλες αυτές τις μέρες που προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τους συμπολίτες μας σε όλη την Κορινθία και να παρουσιάσουμε τις θέσεις του ΜέΡΑ 25 αντιμετωπίζουμε κυρίως δύο ερωτήματα.




 

Γιατί με το ΜέΡΑ 25 και μέχρι ποιο σημείο είστε διατεθειμένοι να φτάσετε αν αντιμετωπίσετε την άρνηση που αντιμετωπίσατε και το 2015 από την νεοφιλελεύθερη ηγεσία της ΕΕ; Νομίζω ότι τα δύο αυτά ερωτήματα πράγματι αντανακλούν και την ουσία της ανάγκης να στηριχθεί και εκλογικά η πρόταση του ΜέΡΑ 25!

Γιατί λοιπόν με το ΜέΡΑ 25 και το Γιάνη Βαρουφάκη;

Γιατί είναι η εναλλακτική αυτή πολιτική πρόταση που εκφράζει εκείνο το βασικό και πρωταρχικό ζητούμενο που κινητοποίησε τους δημοκρατικούς πολίτες και τον κόσμο της εργασίας από το 2010 έως το 2015!

Και είναι εκείνο το ζητούμενο το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική επί τετραετία προσπάθησε να κάνει τον κόσμο να το ξεχάσει. Ποιο είναι λοιπόν αυτό το ζητούμενο: Ότι πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να πούμε όχι στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας που μας επιβάλλονται από τη νεοφιλελεύθερη ηγεσία της ΕΕ να ξαναστήσουμε τον τόπο μας στα πόδια του, να απαλλαγούμε από τη χρεοδουλοπαροικία!

Η ξεκάθαρη αυτή θέση του ΜέΡΑ 25 ξαναφέρνει την πολιτική της ανυπακοής στο προσκήνιο και ξαναβάζει τον κόσμο της εργασίας στην πρώτη γραμμή! Γι’ αυτό και συνεγείρει τον κόσμο και κινητοποιεί τους ενεργούς δημοκρατικούς πολίτες που δε συμβιβάζονται! Και ναι είναι η πρόταση αυτή η μόνη ρεαλιστική αν θέλουμε να βάλουμε ένα τέρμα στην αργόσυρτη και βασανιστική πορεία καταστροφής και να ξαναφέρουμε τους νέους ανθρώπους στη χώρα μας!
Και μέχρι πού θα φτάσουμε αν μας πουν όχι όπως το 2015; Μέχρι τέλους! Δε θέλουμε την σύγκρουση με την ΕΕ, αλλά δε την φοβόμαστε. Εκείνο που προέχει για το ΜέΡΑ 25 και όλους εμάς είναι να σταματήσουμε την καταστροφή που επιφέρει η χρεοδουλοπαροικία! Αν η ηγεσία της ΕΕ αποφασίσει να μην υποχωρήσει στα απολύτως αυτονόητα που το πρόγραμμά μας προτάσσει, τότε θα προχωρήσουμε μονομερώς!

Θα είναι δύσκολα τα πράγματα; Βέβαια και δεν το επιδιώκουμε! Αλλά από το να σκύψουμε το κεφάλι και να ακολουθούμε τις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων προτιμούμε τους δύσκολους αλλά ελπιδοφόρους δρόμους! Όχι την εθελοδουλία και το μαρασμό! Και θα τα καταφέρουμε γιατί μετά από την αναμφισβήτητα δύσκολη πρώτη περίοδο θα έχουν απελευθερωθεί εκείνες οι δυνάμεις των νέων ανθρώπων που τώρα μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό!

Με αποφασιστικότητα και δυναμισμό στηρίζουμε επομένως την Κυριακή το ΜέΡΑ25 και τη Δευτέρα όλοι μαζί οικοδομούμε τη σχέση μας με τον κόσμο της εργασίας που θεμελιώσαμε γερά στη σύντομη προεκλογική περίοδο!

ΥΓ:
Το ΜέΡΑ25 δεν μπήκε στην Ευρωβουλή για 47 μόλις ψήφους! Κανένας εφησυχασμός και καμία διστακτικότητα επομένως δεν επιτρέπεται!

Θοδωρής Βασιλακόπουλος
Υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας με το mera25.gr