Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικές εκλογές 2019: Η διαδικασία διεξάγεται χωρίς πρόβλημα

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πουλάκης, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας, λέγοντας ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι όσα προβλήματα εμφανίστηκαν, έχουν λυθεί.

Αναλυτικά ο κ. Πουλάκης ανέφερε:




 

«Από τις 7 η ώρα το πρωί η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Λειτουργούν και τα 21.478 εκλογικά τμήματα. Έχουμε επικοινωνήσει και με τις 59 εκλογικές περιφέρειες και μικρά προβλήματα για τα οποία μας ενημέρωσαν, λύθηκαν και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία.

Το δεύτερο που ήθελα να σας ενημερώσω είναι ότι λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο με 30 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, όπου ενημερώνουνε τους συμπολίτες μας που ακόμη δεν έχουν μάθει για το πού ψηφίζουν.

Λειτουργεί λοιπόν το “Μάθε πού ψηφίζεις”, λειτουργούν τα εκλογικά τμήματα όλα, η εκλογική διαδικασία πάει μια χαρά».

Εθνικές Εκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 7 Ιουλίου οι υποψήφιοι βουλευτές. Οι ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες και πάλι, 1,5 περίπου μήνα μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες ανέδειξαν πρώτη δύναμη τη Νέα Δημοκρατία με σημαντική διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν βουλευτή.

Αυτή τη φορά, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα. Στις Βουλευτικές Εκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων του συνδυασμού, σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό προτίμησης παραπλεύρως του ονόματός τους. Ψηφίζουμε αποκλειστικά με σταυρό (+) στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου. Εάν βάλουμε σταυρό, και αριστερά και δεξιά, το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο.

Exit poll: Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.