Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέψεις να εκλέγεται ο Τσίπρας από τη βάση του κόμματος

Αλλά και εκλογής της ηγετικής ομάδας από ένα ευρύτερο σώμα. Οι οριστικές αποφάσεις στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τέλος του έτους, αρχές του 2020.

Βασίλης Σκουρής

Έντονες διεργασίες βρίσκονται εν εξελίξει στην Κουμουνδούρου, παράλληλα με τις συνεδριάσεις των οργάνων και τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με κορυφαία στελέχη.




 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» σημαντικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αρχίσει να υιοθετούν την ιδέα της εκλογής του Προέδρου του κόμματος από το σύνολο των μελών.

Ως γνωστόν, έως τώρα –και μετά από τροποποίηση του Καταστατικού- ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται από το Συνέδριο.

Αν υιοθετηθεί η πρόταση των στελεχών-η οποία εκτιμάται ότι θα κατατεθεί μετά το καλοκαίρι- ο Αλέξης Τσίπρας θα εκλεγεί εκ νέου Πρόεδρος, αλλά αυτή τη φορά από το σύνολο των μελών του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της ηγεσίας της Κουμουνδούρου είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αυξηθούν τουλάχιστον στο ύψος του 10% των ψηφοφόρων του κόμματος, δηλαδή σε 180.000 έως το τέλος του έτους.

Τα ίδια στελέχη, πάντως, εκτιμούν ότι και η ηγετική ομάδα μπορεί να εκλέγεται από ένα ευρύτερο σώμα. Μέχρι σήμερα η Πολιτική Γραμματεία εκλέγεται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και στο μέλλον, πχ, να εκλέγεται από το Συνέδριο- κάτι που , ωστόσο, εμφανίζει δυσκολίες καθώς σε μια τέτοια περίπτωση ενδέχεται να αποτελεί διαφορετικό πόλο από τον Πρόεδρο, ενώ δεν θα μπορεί να αντικατασταθεί παρά μόνο από Συνέδριο.

Το θέμα είναι αν τις συγκεκριμένες απόψεις θα υιοθετήσει και ο Αλέξης Τσίπρας…

news247.gr