ΕΟΣ Κορίνθου: Πεζοπορία και μπάνιο στον ποταμό Λάδωνα

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 πεζοπορία στον ποταμό Λάδωνα.
Ο Λάδωνας είναι ο κυριότερος παραπόταμος του Αλφειού και οι πηγές του βρίσκονται πριν από το χωριό Λυκούρια. Είναι ένας από τους αρχαιότερους, θεοποιημένους και πολύ-τραγουδισμένους ποταμούς της Πελοποννήσου, τόπος συνάντησης και σύγκρουσης θεών και ανθρώπων. Ο ποταμός αναφέρεται και από τον Παυσανία ο οποίος ταξιδεύοντας στην περιοχή (περίπου το 174 μ.Χ.) έγραψε «δεν υπάρχει άλλος ποταμός πιο ωραίος ούτε στην Ελλάδα ούτε αλλού».
 

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το 3000 ετών κλήμα του Παυσανία και θα καταλήξει στο χωριό Δάφνη. Θα ακολουθήσουμε μονοπάτι κατά μήκος του ποταμού γεμάτο πλατάνια και ιτιές.
Στο τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα για μπάνιο στα δροσερά νερά του ή και ηλιοθεραπεία στις μικρές παραλίες που έχουν δημιουργηθεί στις όχθες του και καφέ – φαγητό στο ταβερνάκι ή πικ-νικ.

Αναχώρηση: Στις 7:00 το πρωί από τα περιβολάκια.

Β.Δ.: Α , Ω.Π.: 3 – 4

Εξοπλισμός: Πεζοπορικά μποτάκια, σακίδιο πλάτης, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), μακρύ παντελόνι, αντιιδρωτικό μπλουζάκι, φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, νερό (2 λίτρα τουλάχιστον), φαγητό για πικ-νικ, μαγιό και αλλαξιά στο λεωφορείο.

Κόστος Συμμετοχής: 15 €

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό:
Παναγουλόπουλο Θεόδωρο 6985916716,
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00).
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.