Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα έδιναν σύνταξη 24.000 ευρώ – Τι καταγγέλλει ο Βρούτσης (VIDEO)

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ζήτησε από τους αρμόδιους να σταματήσει η διαδικασία
Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ετοιμάζονταν να δώσουν σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα. Τουλάχιστον, αυτό κατήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά της πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου. 
Στο ερώτημα αν ένας συνταξιούχος θα μπορούσε να παίρνει σύνταξη 24.000 ευρώ, η απάντηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν της Κυριακής αλλά και με επιβεβαίωση από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση είναι… ναι. Γιατί οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ετοιμάζονταν να δώσουν σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου δεν έθετε ανώτατο πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης. Έτσι, οι υπάλληλοι των τμημάτων απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ βρέθηκαν μπροστά σε περιπτώσεις που τα ποσά προκαλούν ζάλη!

Πρόκειται για λίγες περιπτώσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών αλλά και ασφαλισμένους που προέρχονται από τις ΔΕΚΟ. Γι’ αυτούς είχαν βγει συντάξεις που αρχίζουν από 8.000 ευρώ το μήνα και έφταναν μέχρι τις 23.900 ευρώ, όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Κάποιες τέτοιες υψηλές συντάξεις έχουν ήδη δοθεί, τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε, μάλιστα, ότι ζήτησε από τους αρμόδιους να σταματήσει η διαδικασία για την έκδοση αυτών των συντάξεων μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει. Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, με εντολή του Γιάννη Βρούτση, η γενική διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης έστειλε κατεπείγον email προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ και ζήτησε να σταματήσει κάθε διαδικασία έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων για υψηλές συντάξεις.

«Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ, 20.000 ευρώ, 24.000 ευρώ το μήνα. Τις ζήτησα και τις έχω στα χέρια μου», πρόσθεσε ο Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας «δεν κοίταξα αν είναι νόμιμες ή μη. Πρέπει να το κάνω. Αλλά ηθικά δεν μπορώ να προχωρήσω σε μια τέτοια απόφαση. Δεν νοείται υπουργός Εργασίας να εκδώσει αποφάσεις συνταξιοδοτικές».

Κατά τον Γιάννη Βρούτση, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας «γνώριζε το θέμα μήνες τώρα και αδιαφόρησε πλήρως. Εγώ το έμαθα τώρα, εγώ αιφνιδιάστηκα. Είχαν γίνει οι υπολογισμοί. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι κάποιες έχουν ήδη δοθεί«.

Προανήγγειλε αλλαγή του νόμου και τόνισε πως ήδη έχει συσταθεί επιστημονική ομάδα και το υπουργείο επεξεργάζεται κατεπείγουσα νομοθετική παρέμβαση.

ethnos.gr