Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικαρία: Εξαφάνιση αστροφυσικού -Θρίλερ με το κινητό της

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ στην Ικαρία με την εξαφάνιση της 35χρονης αστροφυσικού, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το πρωί της Δευτέρας.
Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, εθελοντές και κάτοικοι χτενίζουν το νησί για να βρουν τη Νάταλι Κρίστοφερ.



 

Στις έρευνες βοηθά από το απόγευμα και ελικόπτερο της Αστυνομίας, που διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό.
Οι αρχές εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκιου, όπου ή ίδια η Κρίστοφερ είχε δηλώσει τηλεφωνικά στον σύντροφο της ότι βρισκόταν όταν επικοινώνησε μαζί της χθες το πρωί.
Ο σύντροφός της απηύθυνε έκκληση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στους τεχνολογικούς κολοσσούς, να συνδράμουν ώστε να βρεθεί το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου το οποίο ήταν ανοιχτό.
«Χρειάζομαι από την Google και το Facebook να αποκαλύψουν την τοποθεσία του κινητού της κοπέλας. Το κινητό της είναι ανοιχτό για περισσότερες από 24 ώρες και αδυνατούμε να βρούμε την ακριβή της τοποθεσία. Σταματήσαμε να την καλούμε για να κρατήσει η μπαταρία» δήλωσε ο ίδιος στον ΑΝΤ1.
Θρίλερ με σήμα κινητού τηλεφώνου
Όπως αναφέρει ο «Πολίτης» της Κύπρου, πρόσωπο που κατέχει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για να συμβάλει στις έρευνες, υπέδειξε σε συγκεκριμένο πάροχο κινητής τηλεφωνίας πώς απενεργοποιείται η κεραία κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκεται εγκατεστημένη στην απέναντι περιοχή από την Ικαρία, με όνομα «Φούρνοι».
Η συγκεκριμένη κεραία προκάλεσε σύγχυση στις έρευνες, καθώς το τελευταίο στίγμα που εντοπιζόταν από το κινητό τηλέφωνο της αγνοούμενης μετά την εξαφάνιση, ήταν από την περιοχή των «Φούρνων». Αυτό συνέβαινε επειδή το κινητό της τηλέφωνο «έπαιρνε σήμα» από το απέναντι νησί και όχι από αυτό της Ικαρίας. Ωστόσο από την ώρα που απενεργοποιήθηκε η κεραία στους «Φούρνους», εντοπίστηκαν νέα στίγματα από το κινητό τηλέφωνο της 35χρονης, που οδηγούν σε συγκεκριμένη περιοχή.
Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένη διαδρομή, καλύπτοντας την απόσταση από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η 35χρονη Αγγλοκύπρια μέχρι την περιοχή που καταγράφεται το τελευταίο της νέο στίγμα.
Η μαρτυρία του ξενοδόχου
Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου έμενε η γυναίκα με τον σύντροφό της, Θοδωρής Θεοδωράκης, μίλησε στο Sigmalive δίνοντας κρίσιμες πληροφορίες για τη μυστήρια εξαφάνιση της 35χρονης Αγγλοκύπριας, μόνιμης κατοίκου Κύπρου, στο νησί της Ικαρίας.
Σχετικά με το εάν όντως έχουν εντοπιστεί κηλίδες αίματος στο δωμάτιο που διέμενε η Κρίστοφερ με τον σύντροφο της, επιβεβαίωσε την είδηση τονίζοντας τα εξής: «Όντως εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος σε τρία διαφορετικά σημεία. Εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι, στο σεντόνι καθώς και μπροστά από τον καθρέφτη», είπε ο ξενοδόχος.
Πάντως ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι οι κηλίδες αίματος δεν παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, καθώς ήταν πάρα πολύ λίγες σε συγκεκριμένα σημεία. «Μάλλον θα πρόκειται για ρινορραγία».
«Άκουσα φωνές το προηγούμενο βράδυ»
Εντύπωση προκαλούν πάντως όσα ανέφερε η καμαριέρα του ξενοδοχείου στον ξενοδόχο καθώς και την Αστυνομία: «Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο Θεοδωρή Θεοδωράκη.