ΕΟΣ Κορίνθου: Φαράγγι Στενωσιάς, καταρράκτης Καλάμαρη, Γιάλοβα

Ο σύλλογός μας, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, κάνει πεζοπορική εξόρμηση στο Φαράγγι της Στενωσιάς.
Ξεκινώντας την πορεία λίγο έξω από τη Γιάλοβα, θα δούμε τον υπέροχο καταρράκτη του Καλάμαρη και στη συνέχεια περπατώντας κατά μήκος του ποταμού και διαδοχικά εκατέρωθεν από μικρά γεφυράκια και καλαμιώνες, όπως κι άλλα δέντρα που έχουν διαμορφωθεί ανάλογα για την διάνοιξη του Φαραγγιού και απολαμβάνοντας το δροσερό τοπίο και την ομορφιά του, θα φτάσουμε στο τελείωμα του, όπου ο τριπλός καταρράκτης που θα μας αποζημιώσει απόλυτα.
 

Εφόσον δροσιστούμε και συνεχίζοντας φτάνουμε σε ένα όμορφα διαμορφωμένο χώρο, κατάλληλο και για πικ-νικ. Έχοντας κάνει συνεννόηση με τον πολιτιστικό σύλλογο Στενωσιάς, θα υπάρχει φαγητό πρόχειρο για όσους επιθυμούν – σουβλάκια χειροποίητα, σαλάτες, πατάτες – σε φιλικές τιμές.
Εάν θέλουμε υπάρχει δυνατότητα και για μουσική και χορό.
Ακολουθεί επιβίβαση στο λεωφορείο και πάμε στο Ντιβάρι Γιάλοβας για μπάνιο. (Αναλόγως χρόνου και διάθεσης μπορεί να γίνει και πορεία προς Κάστρο Ναυαρίνου (Παλαιόκαστρο, Σπηλιά Νέστορα, Βοιδοκιλιά).
Στη συνέχεια πάμε στην Πύλο για καφέ κι επιστροφή στην Κόρινθο αργά το βράδυ.

Ω.Π.: 3 , Β.Δ.: Α

Εξοπλισμός: Μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντιιδρωτικό μπλουζάκι, αντηλιακό, καπέλο, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό και μαγιό.

Αναχώρηση: 7.00 το πρωί από τα Περιβολάκια.

Κόστος εξόρμησης: 20 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Κουνελάκης Γιάννης 6984454116
Πιέρρου Ελένη 6948866833
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.