Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Ψυχογιός ζητά περαιτέρω παράταση της κοινωφελούς εργασίας για την πυροπροστασία

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε στη Βουλή Ερώτηση με θέμα την παράταση της κοινωφελούς εργασίας στην πυροπροστασία. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς την περαιτέρω παράταση του προγράμματος λόγω της σημασίας που έχει για την προστασία και τη φροντίδα των δασών και το οποίο πρόκειται να λήξει σε δύο μήνες.




 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 5.066 εργαζομένους πανελλαδικά που σχεδιάστηκε από τα Υπουργεία Εργασίας και Περιβάλλοντος επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2018 και άρχισε να υλοποιείται την καλοκαιρινή περίοδο του ίδιου έτους. Ακολούθως, με Υπουργική Απόφαση τον Μάρτιο του 2019 παρατάθηκε και για τη φετινή περίοδο.

Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Νομό Κορινθίας, καθώς έχει ανοίξει περισσότερες από 120 θέσεις στα Δασαρχεία της Κορίνθου και του Ξυλοκάστρου. Είναι μία δράση που εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια στην Κορινθία και έχει συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και της εικόνας των δασικών εκτάσεων του Νομού. Είχε αναδειχθεί και την προηγούμενη περίοδο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μάλιστα, είχαν προχωρήσει σε παρεμβάσεις ώστε να παραταθεί το πρόγραμμα πέρυσι.