ΕΟΣ Κορίνθου: Πεζοπορία στη Στεμνίτσα -Rafting στο Λούσιο

Σας προσκαλούμε στην διπλή εξόρμηση του ΕΟΣ Κορίνθου στην ορεινή Αρκαδία! H αναχώρηση μας είναι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 07:00 το πρωί από τα περιβολάκια. Πρώτα θα αφήσουμε την ομάδα του rafting, στην Καρύταινα και στα γραφεία της εταιρείας «περιπέτεια outdoor activities» και μετά θα συνεχίζουμε για τη Στεμνίτσα όπου ξεκινά την πορεία της η πεζοπορική ομάδα. 

Ομάδα Rafting:
θα συναντηθούμε με τους υπεύθυνους για διανομή εξοπλισμού και μια στοιχειώδη εκπαίδευση. Ακολουθεί η κατάβαση μέσα από συναρπαστικά περάσματα και καταπράσινα τοπία, κωπηλατώντας στα κρυστάλλινα νερά μιας από τις πιο όμορφες και συναρπαστικές διαδρομές στην Ελλάδα. Μετά το ποτάμι θα κάνουμε επίσκεψη σε εντυπωσιακό φαράγγι της περιοχής που βρίσκετε κάτω από τα δένδρα και στο τελείωμα του θα θαυμάσουμε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη, δίπλα από τα ερείπια ενός παλιού νερόμυλου. Εδώ όποιος θέλει μπορεί να κολυμπήσει και να μπει κάτω από τα νερά του.
Το Rafting ενδείκνυται για αρχαρίους.
Εξοπλισμός για το rafting: Μαγιό, αντηλιακό, ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (που θα βραχούν), αδιάβροχη φωτογραφική (προαιρετικά) και μπόλικη αδρεναλίνη και διάθεση!

Πεζοπορική Ομάδα:
Αφού πιούμε το καφεδάκι μας και ετοιμάσουμε τον εξοπλισμό μας στη γραφική Στεμνίτσα, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας για την Ιερά Μονή Προδρόμου και στη συνέχεια για την Ιερά Μονή Φιλοσόφου. Θα ακολουθήσει διάσχιση κατά μήκος του ποταμού Λούσιου με τερματισμό στο Ιερό Ασκληπιού και τη Γόρτυνα. Εκεί θα έχουμε αρκετό χρόνο για μπάνιο και πικ νικ.

Βαθμός Δυσκολίας: Α Ω.Π.: 4 ώρες
Εξοπλισμός για την πεζοπορία:
Μποτάκια ορειβατικά, σακίδιο πλάτης, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, νερό, μια αλλαξιά στο λεωφορείο, φαγητό για πικ-νικ. Μαγιό και πετσέτα για όσους κάνουν μπάνιο στα δροσερά νερά του Λούσιου.

Στην επιστροφή μας για Κόρινθο θα κάνουμε στάση στο παραδοσιακό χωριό Καρύταινα, για καφέ ή φαγητό.

Όσοι επιθυμούν και νιώθουν τολμηροί, μπορούν να δοκιμάσουν rappel στη γέφυρα της Καρύταινας δωρεάν από τους υπευθύνους της εταιρείας «περιπέτεια outdoor activities».

Αναχώρηση: 7:00 το πρωί από τα περιβολάκια.
Κόστος Εξόρμησης: 15 € για το λεωφορείο.
Συν 35 € για όσους κάνουν rafting (σύνολο 50 €).

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους αρχηγούς:
Μπολέτη Βασιλική 6973686870
Παναγουλόπουλος Θεόδωρος 6985916716,
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00 – 22:00).
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

**rafting (κατάβαση ποταμού με ειδικά διαμορφωμένο σκάφος)

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.