Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 80.000 συμμετοχές μετράει το e-learning του ΕΚΠΑ

Tο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μπορεί να είναι το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιμένει μόνο παραδοσιακά.

Αντίθετα, λειτουργεί τη μεγαλύτερη e-learning πλατφόρμα που εδώ και 19 χρόνια παρέχει προγράμματα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης που συνδέουν με επιτυχία τη θεωρητική με την πρακτική γνώση.




 

Τα προγράμματα, που είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς ξεπερνούν τα 350, ενώ άλλα 40 διδάσκονται στα Αγγλικά και περισσότεροι από 100 καθηγητές συμμετέχουν στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους διασφαλίζοντας την ποιότητα που θα περίμενε κάποιος από το κύρος του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της Ελλάδας.

Τα προγράμματα e learning του ΕΚΠΑ, υιοθετούν τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, μεθόδους και εργαλεία καλύπτοντας ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών κατευθύνσεων και επαγγελματικών τομέων αιχμής.

Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Coaching, Marketing, Τουριστικά, Ναυτιλιακά, Πληροφορική, Web Development, Υγεία, Ψυχολογία, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή και πολλά ακόμα πεδία επιμόρφωσης είναι διαθέσιμα από το e learning του ΕΚΠΑ.

Αν κάποιος περίμενε ότι αυτές οι πιο παραδοσιακές κατευθύνσεις, θα ολοκλήρωναν τις κατευθύνσεις του e learning από το ΕΚΠΑ, καλό θα είναι να γνωρίζει ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό έχει ιδιαίτερη κλίση  και στα προγράμματα που συνδέονται με τη νέα εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

“Fintech & Digital Transformation in Financial Services”,  “Blockchain Developer” και “Artificial Intelligence and Machine Learning”, είναι μερικές μόνο από τις κατευθύνσεις της σύγχρονης οικονομίας που διδάσκονται μέσω e learning από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με στόχο να προσφέρουν στις επιχειρήσεις το εξειδικευμένο προσωπικό που σήμερα είναι δυσεύρετο σύμφωνα με όλες τις τελευταίες έρευνες.

Τα προγράμματα που μπορεί κανείς να βρει και να παρακολουθήσει διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του E-Learning του ΕΚΠΑ, απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας, οι οποίοι επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους, να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους (upskilling) και να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας. Πέρα από τα προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης υπάρχουν και προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης, όπως προγράμματα δημιουργικής γραφής, lifecoaching, αυτοβελτίωσης, διαχείρισης άγχους, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης από το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:

Το E-Learning του ΕΚΠΑ  λειτουργεί υπό την οργάνωση και επίβλεψη του Καθηγητή Οικονομικών του ΕΚΠΑ, Π.Ε. Πετράκη, Επιστημονικού Υπευθύνου του Προγράμματος.