Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων για τις εξελίξεις σε σχέση με το Στρατόπεδο Κορίνθου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη συζητήθηκε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να φτιάξει δομή ανοιχτού τύπου για προσφυγές και μετανάστες στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κορίνθου. Με κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα των συνανθρώπων μας ο Δήμαρχος εισηγήθηκε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο ναι μεν τους συμπονούμε, «αποτελούν όμως κίνδυνο για τον τουρισμό και την υγεία των κατοίκων της περιοχής».
 

Το ψήφισμα που κατάθεσε η δημοτική αρχή όμως δεν λέει κουβέντα για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση, ενώ το ψήφισαν όλες μαζί οι παρατάξεις, που πριν τις εκλογές είχαν «τόσο μεγάλες διαφορές». Τώρα έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που τονίζαμε προεκλογικά ότι πέρα από δευτερεύουσες διαφορές συμφωνούν στο κύριο, ότι η αντιλαϊκή κεντρική πολίτικη των κυβερνήσεων πρέπει να εφαρμοστεί σε κάθε δήμο.

Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι οι πολίτικη που υπηρετούν οι κυβερνήσεις επί σειρά ετών εφαρμόζοντας τις απαράδεκτες συμφωνίες της ΕΕ και εγκλωβίζουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Αυτές τις πολιτικές στήριξαν και στηρίζουν και οι δημοτικές αρχές στο δήμο μας .

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων κατέθεσε ψήφισμα στην οποία έβαλε τις βασικές διεκδικήσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος των προσφυγικών ροών και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων- μεταναστών:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η υλοποίηση της απάνθρωπης και επικίνδυνης πολιτικής της ΕΕ για τους πρόσφυγες-μετανάστες πραγματοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου για τα συμφέροντα του κεφαλαίου εγκλωβίζονται σε απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες.

Οι ίδιοι που προκαλούν πολέμους για τα κέρδη του κεφαλαίου είναι οι ίδιοι που πετσοκόβουν τα δικαιώματά μας. Καθήκον των εργαζομένων και του λαού είναι να δείξουν ταξική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Παλεύουμε για:

    • Απειθαρχία στις συμφωνίες της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.
    • Άμεση μεταφορά τους με ευθύνη του κράτους και του ΟΗΕ στις χώρες προορισμού τους.
    • Εξασφάλιση ανοιχτών δομών φιλοξενίας για όσο διάστημα παραμένουν εδώ, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες (γιατρούς, νοσηλευτές, διερμηνείς, νομικούς κλπ)
    • Να κλείσει το Στρατόπεδο Κορίνθου ως κέντρο κράτησης, να μη μεταφερθούν μετανάστες, να μη δημιουργηθεί εκεί κανένα κέντρο οποιουδήποτε τύπου ανοιχτού ή κλειστού.